tiistai 8. tammikuuta 2019

Turun antiikki- ja keräilymessut taistelevat verkkomyyntiä vastaanTammikuussa 2014 näytti sää Turun VPK-talon
antiikkimessujen aikaan olleen melko samanlainen
kuin nyt, mutta pakkasta oli enemmän. Kuvia
noilta messuilta voi katsoa tämän blogin arkistosta:
 
Turun antiikki- ja keräilymessut tuo menneiden vuosikymmenien aarteet Brankulle – Suosittu tapahtuma taistelee kasvotonta verkkomyyntiä vastaan.


Turun VPK-talo on upea sisältä.

Näytteilleasettajia saapuu tapahtumaan ympäri Suomea ja messuosastoja on yli 30. Tarjolla on esimerkiksi astioita, lasia, valaisimia, vanhoja huonekaluja ja keräilyesineitä monenlaiseen makuun.

– Messut järjestävä Keräilykuume antiikki- ja keräilytapahtumat syntyi toiveesta kertoa vanhojen tavaroiden tarinoita suurelle yleisölle. Haluamme taistella kasvotonta verkkomyyntiä vastaan, sanoo tapahtumatuottaja Torsti Nieminen.


Niemisen mukaan antiikki- ja vintagemessut kiinnostavat ihmisiä, koska niissä tavaran kunnon pystyy arvioimaan itse ja kysymään esineestä myyjältä. Lisäksi hinnat ovat usein jopa edullisempia kuin verkkomyynnissä, huutokaupoissa ja kirpputoreilla.
Turun antiikkimessut VPK-talolla tarjoaa suosittuja 1900-luvun valaisimia ja huonekaluja sekä pohjoismaisen muotoilun helmiä.


Tällaista valikoimaa oli tarjolla 5 vuotta sitten.
 
Suurin kuhina käy osastoilla, joissa myydään 50–60-lukujen suomalaista muotoilua, sillä kyseiset vuosikymmenet pitävät pintansa keräilijöiden ja sisustajien suosikkeina.

– Ihmiset ovat valmiita matkustamaan kaukaa tietynlaisen valaisimen tai lasiesineen perässä, toteaa tapahtumatuottaja Nieminen.

Messuilla koruhistorian asiantuntija gemmologi Rauno Nuotio arvioi ja tunnistaa vanhoja koruja. Tapahtumassa on mahdollista saada myös arvioita vanhoista rahoista ja postikorteista.

 
Turun Antiikki- ja Keräilymessut
Turun VPK-talo Brankku, Eskelinkatu 5
Avoinna lauantaina 12.1. ja sunnuntaina 13.1. kello 10–16
Aikuiset 8 e, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Verkkosivut:
www.exponova.fi
Facebook: Keräilykuume
Tapahtuma Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/340577936524219/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti