torstai 10. tammikuuta 2019

Metro ei kulje viikonloppuna keskustasta Kaapelille


Viikonloppuna järjestetään antiikkimessut Kaapelitehtaalla ja metro on ollut paras liikenneväline Helsingin keskustasta Ruoholahteen, mutta tulevana viikonloppuna metroliikenne ei toimi.
 
Liikenne on poikki 12.–13.1. väleillä Lauttasaari – Mellunmäki ja Lauttasaari – Vuosaari, joten metrojunat eivät kulje ollenkaan rataosuudella Lauttasaaren itäpuolella. Lauttasaaresta länteen kaikki junat ajavat Matinkylään asti, eikä osa käänny Tapiolassa kuten tavallisesti. Metron vuoroväli Lauttasaaren ja Matinkylän välillä on molempina päivinä viisi minuuttia.  

 
 

Metroa korvataan katkon aikana busseilla jotka kulkevat Itä-Helsingistä Helsingin keskustaan ja Lauttasaareen sekä päinvastoin.
 
Lauantaina ja sunnuntaina metroa korvaavat seuraavat Lauttasaaresta ja Rautatientorin sekä Itä-Helsingin välillä kulkevat bussilinjat: 99B, Lauttasaari (M) – Rautatientori - Herttoniemi (M), 99M, Rautatientori - Itäkeskus (M) - Mellunmäki (M) sekä 99V, Lauttasaari (M) – Rautatientori – Itäkeskus (M) - Vuosaari (M)
99-bussilinjojen liikennöinti alkaa lauantaiaamuna kello viiden ja sunnuntaiaamuna kello kuuden jälkeen. Bussit kulkevat aamun ensimmäiset tunnit kymmenen minuutin välein, noin klo 9-20.30 viiden minuutin välein ja loppuillan jälleen kymmenen minuutin välein. Viimeiset vuorot lähtevät klo 23.30 aikoihin. Linjojen bussit pysähtyvät erikseen merkityillä korvaavan liikenteen pysäkeillä.

Metroliikennettä korvaavat 99-bussit eivät pysähdy kaikilla pysäkeillä, vaan ainoastaan metroasemien tuntumassa erikseen merkityillä pysäkeillä.

 

Lauttasaaren bussilinjat 20, 21 ja 21B korvataan lauantaina ja sunnuntaina linjoilla 20X ja 21X.

Bussi 20X kulkee Kampin ja Katajaharjun välillä Lauttasaaren metroaseman kautta ja bussi 21X Kampin ja Vattuniemen välillä Lauttasaaren metroaseman kautta. Linjat käyttävät kaikkia pysäkkejä reittiensä varrella. Linjojen 20 ja 21 reittiosuus Itämerenkatu-Hietalahdenranta-Bulevardi-Albertinkatu/Fredrikinkatu-Laivurinkatu jää ajamatta, koska korvaavat linjat liikennöivät Kamppiin ja Kampista.  Linjojen 20X ja 21X yhteinen vuoroväli on varhain aamulla noin 10 minuuttia ja päiväliikenteessä sekä illalla noin viisi minuuttia. 


 


Raitiolinja 11 liikennöi välillä Sörnäinen - Salmisaari.

Kantakaupungissa metroa korvaa raitiovaunu 11, joka kulkee reittiä Salmisaari – Ruoholahti (M) – Kamppi (M) – Rautatieasema – Helsingin yliopisto (M) – Hakaniemi (M) – Sörnäinen (M) – Paavalinkirkko. Linja käyttää kaikkia reitin varrella olevia pysäkkejä ja sitä liikennöidään lauantaina 12.1. noin klo 5.30 – 23.50 kymmenen minuutin välein. Sunnuntaina 13.1. liikennettä on noin klo 7-23 ja vuoroväli on 12 minuuttia.

Linja 11 Reittioppaassa ja raitiolinjan 11 kartta

 

Myös ratikka 8 tuo aivan Kaapelitehtaan viereen, mutta sen reitti ei kulje aivan Helsingin ydinkeskustasta, vaan se tulee Arabianrannasta Töölönlahden pohjoispuolelta Oopperan vierestä Töölön länsireunan kautta Ruoholahteen ja sieltä Jätkäsaareen. Sen päätepysäkki on raitiolinja 9 päättärin vieressä, joten voi tulla ysillä rautatieasemalta päätepysäkille ja vaihtaa kasiin, jolla pääsee Kaapelitehtaalle.

 
HSL:n tiedote löytyy netistä:
https://www.hsl.fi/uutiset/2018/metroliikenne-poikki-idan-haaroilla-perjantai-iltana-111-ja-kokonaan-poikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti