perjantai 2. syyskuuta 2016

Muoto-palkinnot jaettu


Muoto on ajankohtainen läpileikkaus parhaasta suomalaisesta muotoilusta. 31.8. Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestetty vuotuinen gaala palkitsi alan luovimmat, lahjakkaimmat ja tinkimättömimmät tekijät. Kilpailu pyrkii nostamaan esiin merkittävimmät muotoilutuotteet.


Samu-Jussi Koski ja työryhmä: Watering Bulp –kastelupullo,
valmistettu Lasismissa. Kuva: www.muotogaala.fi
 
Palkintoja jaettiin seitsemässä sarjassa. Vuoden 2016 käyttöesineeksi valittiin yleisöäänestyksessä Watering Bulb –kastelupallo. Idean esineestä sai Samu-Jussi Koski ollessaan Riihimäellä Lasismin tiloissa työstämässä Koti-sarjan lasiesineitä. Siellä oli käytössä tällä idealla toimivia puhalletusta lasista tehtyjä kastelupalloja. Esine toimii kasteluautomaattina ilman mekaniikkaa ja on samalla hyvän näköinen. Raadin perustelu kuuluu näin: ”Suomessa valmistettu Watering Bulb -kastelupallo on loistava esimerkki arjen käyttöesineestä, joka yhdistää käytännöllisyyden ja kauneuden. Watering Bulb tekee viherkasvien ja kukkien hoitamisesta vaivatonta”. Palkinto on osoitettu Samuji Koti –työryhmälle. Katso video, jossa kastelupallo on käytössä: http://www.muotogaala.fi/kayttoesine-2016-watering-bulb-kastelupallo/


Muotoilija Tauno Tarna. Kuva: www.muotogaala.fi

Elämäntyö –palkinto myönnettiin muotoilija Tauno Tarnalle, joka tunnetaan myös lasiesineistä kiinnostuneena keräilijänä. Tarna oli heti Taideteollisuusopistosta valmistuttuaan 18 vuotta muotoilijana Sarviksen tehtaalla Tampereella. Raadin perustelut: ”Tauno Tarna on lahjakas muotoilija monien kuluttajien hyvin tuntemien arkituotteiden takana. Suurelle yleisölle tuntemattomampi mestari antaa enemmän kuin ottaa ja on suunnittelu-uransa lisäksi tutkinut ja kerännyt suomalaista muotoilua”.


Tauno Tarnan muotoilemia Sarviksen muoviastioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti