torstai 1. syyskuuta 2016

Lasia Helsinki Design Weekillä


Helsinki Design Week:iä vietetään 1. – 11.9. ja sen ohjelmaan kuuluu mm. näyttelyitä ja tapahtumia. Näyttelyissä kolmessa on esillä lasi-esineitä.
Marja Hepo-ahon Viimeinkin yhtä -veistos,
kuva: HDW / Galleria Mafka&Alakoski /
Borahan Topcu
 
Lasigalleria Mafka&Alakoski näyttelytilassa Iso Roobertinkadulla on ohjelmaa viikon aikana:

6.9. klo 18, Lasinpuhaltajat Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski pitävät luennon lasista, tekniikoista ja luovasta työstä studiolasin parissa. Tapahtumassa lampputyönäytös ja pientä tarjoilua.
 
10.9 klo 11-18, Lasitaiteilija Marja Hepo-aho esittelee lamppuhelmien ja pienoisveistosten valmistamista sekä kertoo studiolasityöskentelystä
 
11.9. klo 15, Taiteilija Björn Weckströn esittelee uuden lasinäyttelynsä.

 

Kuva: HDW / Artek 2nd Cycle
 
Aina ja Alvar Aallon lasia on esillä Artek 2nd Cycle –liikkeen myymälässä Pienellä Roobertinkadulla.

Artek 2nd Cycle esittelee Alvar Aallon 14 ikonista huonekalua 1930-1950-luvulta pohjautuen Ben af Schulténin suunnittelemaan Artekin juhlavuoden julisteeseen vuodelta 1975. Näyttelyn ovat suunnitelleet sisustusarkkitehti Eliisa Korpijärvi ja muotoilija Lauri Johansson.

Vuoropuhelussa Alvar Aallon huonekalunäyttelyn kanssa esitellään arkkitehti Igor Herlerin kokoelmasta Aino Aallon Karhulan lasitehtaan Bölgeblick-käyttölasia 1930-luvulta.

 

Designer Lincoln Kayiwa,
kuva: HDW / Chikako Harada
 

Kulttuurikeskus Caisassa on esillä Lincoln Kayiwan Carat-lasimuotoilunäyttely.
 

Carat on kokoelma timantinmuotoisia laseja ja valaisimia. Kokoelmaan sisältyy useissa eri sävyissä ja erilaisin pintaviimeistelyin käsin puhallettuja juomalaseja, samppanja- ja viininjäähdyttäjiä sekä LED-valaisimia.

Carat-kokoelman puhdas geometria on sulavan eleganttia ja se yhdistää estetiikan ja käytännöllisyyden ainutlaatuisella tavalla.

Kayiwa ajattelee globaalisti, mutta toimii lokaalisti. Hänen näyttelynsä osoittaa kunnioitusta De Stijl -taidesuuntaukselle, juhlistaen samalla suomalaisen designin perinnettä ja käsityötaitoa.  

Näyttelyn avajaiset torstaina 8.9.2016 kelo 17-19Lähde: www.helsinkidesignweek.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti