lauantai 8. maaliskuuta 2014

Virkeä messutapahtuma Vantaalla

Aamuisesta räntäsateesta huolimatta aamulla oli viitisenkymmentä innokasta odottamassa Vantaan Energia Areenan ovien avautumista. Väkeä liikkui hallissa puolen päivän aikaan mukavasti. Myyntiosastot on sijoitettu halliin väljästi ja leveille käytäville mahtuisi enemmänkin asiakkaita.

Toivottavasti tästä tapahtumasta tulee toistuva perinne, muutoin tammikuun Kaapelitehtaan messujen jälkeen ei pääkaupunkiseudulla ole messuja ennen syyskuun Habitaren Antiikki-tapahtumaa. Yhdessä tämä Vantaan uusi tapahtuma ja Kaapelitehtaalla kolmen viikon kuluttua järjestettävä uusi Retro ja Vintage –tapahtuma paikkaavat sitä aukkoa, jonka Wanhan Sataman messujen poisjäänti messukalenterista on jättänyt. Kuitenkin aika moni Wanhassa Satamassa perinteisesti paikalla ollut vanhan tavaran kauppias ei tänä keväänä ole esillä pääkaupunkiseudulla.

Vantaan Keräilykuume Antiikki- ja keräilymessut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 10 – 16.
 
Vantaan Energia Areena on melko uusi ja avara urheilu- ja tapahtumahalli, jossa on kahvila- ja ravintolapalvelut käytettävissä.
 
 
Kumelan lasitehtaan valmistamia, lähinnä ulkomaalaisille turisteille tarkoitettuja matkamuistoesineitä.

Tämän esineen lähtökohtana on ilmeisesti ollut Okkolinin Majakan yläosa.

Ilmeisesti Riihimäen lasin cerium-keltaista kristallia on jäänyt yli Okkolinin esineiden sivutuotteena ja se on hyödynnetty näin.
 
 

Tolkontiikin pöydällä Wirkkalan kanapullokarahvin seurana Okkolinin isokokoinen Sokerikidemalja.

Fifty-Sixty Stylen pöydällä Kaj Franckin muotoilemia esineitä.

Oivalluksen hyllykön vierellä.

Kauniin sinisen Kumelan lasisto Oivalluksen hyllyssä.

 





Ajan-Muiston värikästä valikoimaa.

Fifty-Sixtyn Jarmo Kaappa ja asiakas pöydän toisella puolen.

  

Kananmuotoisten muna-astioiden sesonki on alkamassa, kun pääsiäinen lähestyy.
 
 



 
 

Erikoinen kaksiosainen lasimalja.


 

 
 



Kerttu Nurmisen signeeraama Nuutajärven taidelasipullo lienee uniikki. Pullo on kiertänyt Norjassa olleen Nurmisen näyttelyn kautta taksisin Suomeen.

Kumelan metsästysaiheiset karahvit ovat yleisempiä kuin tällaiset kalastusaiheiset. Esikuvana molemmille lienee ollut Tapio Wirkkalan Iittalalle suunnittelemat maalaamalla koristellut karahvit.
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti