perjantai 28. maaliskuuta 2014

Riihimäen Workshopissa yleisö pääsee tutustumaan taidelasin valmistukseen 29.3.

Osuuskunta Lasismin lasinpuhaltajat ja muotoilijat sekä kolme ulkomaista lasitaiteilijaa yhdistävät osaamisensa 28.3. - 29.3. workshopissa Riihimäen vanhalla lasitehtaalla

Taidelasiosuuskunta Lasismin lasistudiolla järjestetään workshop, johon on kutsuttu lasitaiteilijoita Puolasta, Tsekistä ja Ranskasta. Workshop on osana kansainvälistä nuorten taiteilijoiden taidelasia esittelevää kiertonäyttelyä. The European Glass Experience: Undiscovered potential - Eurooppalaisen lasitaiteen nuoria lupauksia -hanke on Venetsian kaupungin organisoima, lisäksi mukana ovat Muranon lasinvalmistajien yhdistys Promovetro, Muranon lasimuseo, Espanjan lasiteknologian erikoismuseo sekä Suomen lasimuseo. Hankkeelle myönnettiin Euroopan unionin Kulttuuri-ohjelman kaksivuotisapuraha vuonna 2013.

”Toivomme sen lisäksi että alalla toimivat tulevat workshoppiin, ja että myös muut designlasista kiinnostuneet ihmiset tulevat katsomaan mitä tämä ala on nykyään. Tämän kaltainen kansainvälinen yhteistyö on hedelmällistä kaikilla mittareilla mitattuna, lisäämme sekä ammattitaitoamme että saamme arvokkaita kontakteja ja tätä kautta pystymme viemään suomalaista designlasia ulkomaille”, Lasismin jäsen, lasimuotoilija Helmi Remes kertoo.
 
The European Glass Experience: Undiscovered potential -näyttely on tänään avautunut Suomen lasimuseossa Riihimäellä ja siihen liittyvä workshop on avoinna yleisölle lauantaina 29.3. Kuva: www.lasismi.fi
 
 
The European Glass Experience: Undiscovered potential -hankkeen tarkoituksena on tuoda kansainvälisen yleisön nähtäville nuorten taiteilijoiden ja muotoilijoiden lasiteoksia, edistää lasitaiteen parissa työskentelevien verkostoitumista ja esitellä Euroopan maineikkaan lasikeskuksen, Venetsian, lasinpuhaltajamestareiden taidonnäytteitä. Lasismin jäsenten töitä valittiin myös kiertonäyttelyyn.

Kansainvälinen lasialan asiantuntijoista koostunut jury valitsi Kimmo Reinikan ja Helmi Remeksen lasityöt, sekä Toni Kokkilan, Kaappo Lähdesmäen ja Joonas Laakson piirustukset kiertonäyttelyyn, joka päätyy lopulta Muranon lasimuseoon 2015. Workshopin aikana avautuu Suomen lasimuseossa hankkeen ensimmäinen näyttely.

”Onhan tämä upeaa saada samalla sekä menestystä näyttelyssä että olla järjestämässä näin hienon hankkeen workshoppia, molemmilla asioilla on varmasti kauaskantoiset vaikutukset, olemme aivan innoissamme tästä”, Helmi Remes hehkuttaa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan työskentelyä ja keskustelemaan lasinpuhaltajien ja taiteilijoiden kanssa lasin tekemisestä ja alan tulevaisuuden näkymistä. Workshopissa ajatustenvaihto on toivottavaa

myös yleisön kanssa. Lasismin jäsenet uskovat menestyksen alalla tulevan avoimuuden ja tietotaidon jakamisen kautta.

”Suomessa on vahvat perinteet ja vankkaa osaamista lasialalla, mutta ammatikseen lasia tekevien joukko on käymässä harvalukuiseksi, kansainvälisyys on tärkeää tavoitellessa markkinoita sekä itsensä kehittämisen kannalta. Me Lasismin jäsenet uskomme kykyymme mukautua markkinoiden haasteisiin, me emme luovuta helpolla ja teemme tätä rakkaudesta lajiin, siitä osoituksena myös tämä kansainvälinen workshop”, Lasismin jäsen, lasinpuhaltaja Kaappo Lähdesmäki tiivistää.

 
Workshop on avoin yleisölle 28.3. klo 10-16 ja 29.3. klo 11.30-16.30, perjantai on ammattilaispäivä ja lauantai yleisöpäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti