sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Rojua, rojua –ohjelma alkaa tänään Fox-tv –kanavalla


Suomalaisilla tv-kanavilla jatkuu vanhoihin tavaroihin liittyvien ohjelmasarjojen buumi. Muutama vuosi sitten oli vain Yle tv1:n Antiikkia, antiikkia josta esitettiin vuosittain noin 20 puolen tunnin jaksoa. Muutama vuosi sitten televisiokanavien määrä kasvoi ja näiden uusien kanavien ohjelmisto koostuu lähes pelkästään ulkomaisista ohjelmista. Niiden joukossa on ollut useita ohjelmia, joissa metsästetään aarteita ympäri Yhdysvaltoja ja Kanadaa ihmisten kotoa, huutokaupattavista varastoista ja panttilainaamoista. Myös uusia kotimaisia alan ohjelmia on tullut: Jim-kanavan Suomen huutokauppakeisari oli jopa pieni hitti ja sarjan uuden tuotantokauden jaksot esitetään myöhemmin keväällä. Yle tv1:llä esitetään parhaillaan Helanderin huutokauppatalon toimintaa esittelevää Aarteenetsijät –ohjelmasarjaa. Tänään alkaa Foxilla uusi ohjelmasarja Rojua, rojua, jonka kanava luokittelee viihdeohjelmaksi.
 
Rojua, rojua –ohjelman logo. Kuvaruutukaappaus: www.foxtv.fi
 

Fox-kanava esittelee ohjelmaa näin:

Oletko koskaan miettinyt, kuinka arvokkaita kotona lojuvat rojusi ovat? Rojua, rojua on 12-osainen viihdeohjelma, jossa kolme asiantuntijaa kiertää ympäri Suomea arvioimassa ihmisten tavaroiden arvoa. Yhtäkään esinettä ei ylenkatsota, sillä jokaisella tavaralla on tarinansa ja arvonsa.

Rojua, rojua -viihdeohjelman asiantuntijoina nähdään taide-asiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho, design-kauppias Jouko Rekola ja romukauppias Jari Kortesoja. Tämä kolmikko kiertää ympäri Suomea arvioimassa ihmisten tavaroiden arvoa.

Jokaisessa tunnin mittaisessa jaksossa nähdään ja kuullaan erilaisten tavaroiden tarinoita, ja yllättäviä hintoja laidasta laitaan. Arviointitilaisuuksia järjestetään neljällä paikkakunnalla, joilla nähdään mitä yllättävämpiä arviointeja, mutta myös aidosti hämmästyttäviä löytöjä aina romuraudasta taideteoksiin. Asiantuntijamme vierailevat myös paikan päällä kodeissa ja kohteissa, joissa tavaraa on niin paljon, ettei niitä voi tuoda arviointitilaisuuksiin

Taideasiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho arvioi ohjelmassa katsojien omistamia taideteoksia. Hän kannustaa katsojia tuomaan arvioitavaksi kaikenlaisia teoksia.
- Jokaisella teoksella on tarinansa ja arvonsa. Arvo voi olla esimerkiksi pelkästään sisustuksellinen, kertoo Pauliina.

Desing-kauppias Jouko Rekolaa kiinnostaa kaikki kodin sisustukseen liittyvät tavarat: erityisesti suomalaisten huippumuotoilijoiden suunnittelemat valaisimet, huonekalut sekä lasiesineet.
- Useimmiten jotkut esineet kotona eivät kerro mitään erityistä omistajalleen, ja ne heitetään pois tajuamatta niiden olevan hyvää ja arvokasta tavaraa, kertoo Jouko.

Romukauppias Jari Kortesoja on Suomen Romukauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja. Jari etsii romuaarteita, jotka ovat mahdollisimman isoja ja painavia esineitä, aina leikkuupuimurista jätemetalliin.
- Kannattaa katsoa nurkkiinsa. Sieltä voi löytyä painaviakin aarteita. Esimerkiksi kupari ja alumiini ovat tällä hetkellä arvokkaita ja siksi romukauppiaiden mieleen, vinkkaa Jari.

 
Mielenkiintoista on se, että Fox alkaa lähettää ohjelmaa ihan samaan aikaan Yle tv1:n Aarteenetsijöiden kanssa eli sunnuntaisin klo 18:10 kun ykköskanavan ohjelma alkaa 18.15. Aika kova luottamus oman ohjelman suosioon täytyy olla, että lähetysajan sijoittaa tällaiseksi, kun kyseessä on kuitenkin ns. sivukanava, jonka katsojamäärät ovat olleet marginaalisia verrattuna neljän pääkanavan katsojalukuihin.

Suomessa toimivan Fox-kanavan omistaa Fox International Channels Nordic, joka on osa Rupert Murdochin mediakonsernia. Jim-kanava on osa Sanoma-konsernia.

 
Lisää netissä: www.foxtv.fi/rojua-rojua

2 kommenttia:

  1. Antiikkia, antiikkia oli hyvä ja mielenkiintoinen ohjelma. Tämä täytyy tsekata ehdottomasti.

    VastaaPoista