torstai 1. elokuuta 2013

Netin ruotsalaisilla keskustelupalstoilla suomalaisesineitä

Tämän blogin lukijalta tuli vinkki kahdesta ruotsalaisesta netin keskustelusivustosta, joilla kirjoitellaan vanhoista tavaroista: AntikPrat ja Precis en sån (PES). Molemmista löytyy keskustelua monenlaisista antiikkiesineitä ja lasiesineistäkin käydään vilkasta keskustelua. Yllättävän paljon molemmista löytyy juttua myös Suomessa valmistetuista lasiesineistä. Iso osa jutuista koskee tunnistusapua ja näköjään suomalaisesineitäkin tunnistetaan hyvin. Sivustoilla surfatessa aika menee nopeasti ja kun seuraa sivustoilla olevia linkkejä, niin pian huomaakin olevansa vaikkapa tanskalaisen nettikaupan sivuilla, joilla myydään suomalaisia lasiesineitä. Keskustelua käydään ruotsin kielen lisäksi ainakin tanskaksi ja norjaksi, joten on siitä pakkoruotsista hyötyäkin ;-).

AntikPratin arkistossa vanhimmat tekstit on vuodelta 2009 ja PES-sivustolla vanhimmat tekstit taitavat olla vuodelta 2005.


Antik och samlarforum Precis en sån löytyy osoitteesta: http://precisensan.com/antikforum/forum.phpSvenska Antik Nätet AntikPrat löytyy osoitteesta: http://www.antikviteter.net/cgi-bin/discus/discus.cgi
 


Suomessa on heinäkuun alussa aloittanut hyvin samanlaisella konseptilla toimiva keskustelusivusto Antiikkiset, joka löytyy osoitteesta www.antiikkiset.net. Kuukaudessa sivustolle on tullut vasta noin 30 kirjoitusta eli postausta.
 
Lasiaiheisia keskusteluja on jo pitkään käyty Desinglasi.com ja Huuto.net –sivustoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti