lauantai 17. elokuuta 2013

Uusia Antiikkia, antiikkia –ohjelman jaksoja kuvataan

Elo-syyskuun aikana kuvataan kolmessa paikassa: Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä 27.8., Harjupaviljongissa Heinolassa 14.9. ja Loviisan Kappelissa 25.9. Ylen nettisivujen mukaan nyt kuvattavat jaksot nähdään TV1:ssä vasta vuonna 2015, mutta onkohan tässä tullut virhe ja pitäisikö siinä lukea, että vuonna 2014 ?Esineitä arvioivat tutut Tuija Peltomaa ja Johanna Lindfors sekä uutena kasvoja Oliver Backman. Backman oli mukana MTV3:n antiikki ja designohjelmasarjassa Uniikki, jota esitettiin muutaman jakson verran vuonna 2008.

Antiikkia, antiikkia –ohjelman sivulla Ylen netissä Backman esitellään näin:

Oliver Backman on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa muotoilun koulutusohjelmassa, joka koostui lasi- ja keramiikkaopinnoista ja Maisteriohjelmassa muotoilusta. Oliver työskentelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, kuvanveiston koulutusohjelmassa. Päätoimisen työn ohessa Oliver on työskennellyt kuusi vuotta Apollo huutokaupassa.

Vanhoista esineistä Oliver on ollut kiinnostunut pikkupojasta lähtien. Oliver on intohimoinen keräilijä jonka mieluisin harrastus on aarteen etsintä, jännittävimpinä paikkoina mainittakoon Cairon Khan el-Khalili sekä Lissabonin Feira de Ladras. Maakuntien kesäkirppikset ovat myös oivallisia aarteen etsintä paikkoja

Peltomaan ja Lindforsin työpaikat ovat Huutokauppatalo Hagelstam & Co:lla ja kun myös Backman on työskennellyt vuosia saman omistajan Apollossa, niin firmalla on ohjelman kautta aikamoinen etu puolellaan valtakunnallisten huutokauppatalojen välisessä kilpailussa.

Alun perin brittiläistä ohjelmaformaattia Antiques Roadshow alettiin tehdä Yleisradiolle Tarinatalo Oy -tuotantoyhtiössä 1997 nimellä Antiikkia, antiikkia. Firman vetäjä Kari Tervo lähti silloin Ylestä omaan firmaan. Nyttemmin yritys on myyty briteille ja tuotantoa jatketaan ITV Studio Nordic –nimisenä konsernin osana.

BBC aloitti ohjelman tekemisen 1979 ja samanlaista ohjelmaa on tehty myös Australiassa, Kanadassa, Saksassa, Hollannissa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.


http://www.itvstudiosnordic.com/fin-en/home/antiques-antiques
http://en.wikipedia.org/wiki/Antiques_Roadshow
http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/uniikki/juontajat?742874

 

2 kommenttia:

  1. Itse katselen säännöllisesti kaikki brittien vähänkään järkevät antiikki yms ohjelmat ja on ihan mukava nähdä kuinka arvostettua suomalainen lasi ainakin asiantuntijoiden mukaan on. Tosin tuntuu että ruotsalainen ja tanskalainen lasi vielä halutumpaa

    VastaaPoista
  2. Kun Antiikkia Antiikkia -ohjelman uudet jaksot alkavat, sen asiantuntijoista vain Johanna Lindfors on Hagelstamin palveluksessa. Oliver Backmanin päätoimi on Kuvataideakatemiassa. Tuija Peltomaa on riippumaton asiantuntija, vapaa kirjoittaja. Hän toimii opettajana Aalto-yliopistossa ja kirjoittaa esim. Glorian Antiikki -lehteen. Antiikkia Antiikkia -kytkennät vain yhteen huutokauppataloon ovat siis ohi. Tilannetta tasoittaa sekin, että Helsinkiläinen Huutokauppa Helander on saanut vuoden alusta oman ohjelmansa (Aarteenmetsästäjät) ja vastaava ohjelma (Huutokauppakeisari) on myös maakuntien huutokauppataloja edustavalla Palsanmäen huutokaupalla.

    VastaaPoista