tiistai 20. elokuuta 2013

Vilkas viikonloppu tulossa

Ensi viikonloppuna on taas varata valita: perjantaina 23.8. alkaa perinteinen kaksipäiväinen Juthbackan markkinat Uusikaarlepyyssä, lauantaina ja sunnuntaina järjestetään perinteinen Loviisan vanhat talot –tapahtuma ja uutena viikonlopputapahtumana on Keräilykuumeen antiikki- ja keräilymesset Aitoossa.
 

Kuva on vuoden 2012 Juthbackan markkinoilta.

Uudenkaarlepyyn markkinoiden sanotaan olevan Suomen suurin rompetapahtuma, myyntipaikkoja on yli 700. Jacobstadsnejdens veteranbilssällskap eli Pietarsaaren seudun veteraaniautoseura on jo vuosia järjestänyt Juthbackan markkinat elokuun viimeisenä viikonloppuna. Yhdistys järjestää tapahtuman myös tänä vuonna vaikka keväällä paljastui, että heidän tileiltään oli kavallettu 100.000 euroa ja toiminnan jatkuvuus oli hetken vaakalaudalla.

Vuoden takaisesta tapahtumasta kuvia löytyy tästä blogista:
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2012/08/juthbackan-aurinkoiset-antiikkimarkkinat.html

Ja kahden vuoden takaa löytyy myös kuvia:
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2011/08/juthbacka-markkinoilla-noin-700-myyjaa.html

Lisää netissä:
http://www.uusikaarlepyy.fi/jotakin-sinulle/juthbackamarkkinat/
http://jakobstadsnejdensveteranbilssallskap.multi.fi/index.php/fi/juthbackamarkkinat
 

Loviisan Wanhat talot –tapahtumakokonaisuus tunnettiin aikaisemmin myös nimellä Vanhassa vara parempi -tapahtuma. Kunnostettujen vanhojen talojen ja puutarhojen lisäksi Loviisassa on tilaisuuksia myös ostaa vanhoja tavaroita:

Loviisan lyseossa järjestetään Keräilymessut, jonne on tulossa 15 myyjää ja yleisöllä on vapaa pääsy tilaisuuteen. Lisää netissä: http://www.kolumbus.fi/lovthk/Collectors.htm

Aleksanterin pihan antiikkimarkkinat eli Aleksanterinkatu 8:n sisäpihalla on vanhan tavaran kauppiaita. Pihalle on vapaa pääsy. Lisää netissä: http://loviisanwanhattalot.fi/

Kirpputoreja on eri puolilla kaupunkia. Kartta löytyy netistä: http://www.kolumbus.fi/lovthk/Loviisan_kirpputorikartta_2013.jpg?1376884657369 
 
Aivan uusi tapahtuma järjestetään Pirkanmaalla, Tampereelta noin 50 kilometriä kaakkoon ja Hämeenlinnasta noin 50 km pohjoiseen. Tampere – Lahti –valtatie 12 poikkeaa tie 322 josta pääsee Aitoon kylään, joka on nykyään osa Pälkäneen kuntaa, kun aikaisempi kotikunta Luopioinen yhdistyi siihen 2007.

Ainakin vähän vanhempi väki muistaa Aitoon kirkastusjuhlat, joka kristillisestä nimestään huolimatta on ehkä Suomen vanhin nuorison rockfestari.  Myös Aitoon Kotitalousopiston tytöt olivat aikanaan maan kuuluja, nykyään oppilaitos on nimeltään Anna Tapion koulu.


Kuvaruutukaappaus: www.aitoo.fi/honkala
Aitoon VPK:n upea juhlatalo Honkala on tapahtumapaikkana tälle Keräilykuumeen uudelle tapahtumalle, joka on kyllä vähän sivussa isommista asutuskeskuksesta, mutta niinhän ovat Fiskarsin ja Billnäsin ruukkikylätkin, mutta silti siellä käy paljon väkeä antiikkimessuilla. Nähtäväksi jää kuinka kauppiaat ja yleisö ottavat vastaan tämän uuden messutapahtuman ensi viikonloppuna.

Lisää netissä:
http://www.exponova.fi/
http://aitoo.fi/honkala/index.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti