maanantai 26. elokuuta 2013

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut 31.8. – 1.9.

Hämeenlinnan Hämeenkaaressa kuun vaihteessa järjestettävän messutapahtuman yhteydessä juhlitaan Hämeenlinnan Laatumessujen 15 vuoden mittaista messu- ja markkinatapahtumien järjestäjän taivalta.

Laatumessut järjesti ensimmäisen antiikki- ja keräilyalan myyntitapahtumansa Hämeenlinnassa Verkatehtaan Kulttuuritukku-salissa syyskuussa 1998. Aikaisemmin Hämeenlinnassa oli järjestetty toisen järjestäjän toimesta alan messuja aina keväisin jo 80-luvun puolesta välistä lähtien. Messupaikka vaihtui vuosituhannen vaihtuessa Kulttuuritukusta Hämeenkaareen ja myös toisen järjestäjän messut siirtyivät Hämeen vanhasta linnasta takaisin Hämeenkaaren.

Alkusyksyn tapahtuma vakiintui sekä paikkakunnan että antiikkialan tapahtumatarjontaan ja vuodesta 2004 lähtien myös kevään tapahtuma siirtyi Laatumessujen vastuulle. Vuoden 2006 tammikuussa Laatumessujen tapahtumavalikoimaan Hämeenlinnassa lisättiin antiikki- ja keräilymarkkinat, jotka suunniteltiin palvelemaan alan ammattimyyjien lisäksi myös erikoisesti yksityisiä keräilijäkauppiaita. Vuoden kolmas myyntitapahtuma siirtyi vuonna 2006 tammikuusta marraskuulle.

Laatumessut on järjestänyt antiikki- taide- ja keräilyalan yleisötapahtumia tämän 15 vuoden aikana yhteensä 89 kpl ja niistä suurimman osan muualla, kuin kotipaikkakunnallaan. Messuja ja markkinoita on järjestetty Hämeenlinnan lisäksi Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Porvoossa, Lappeenrannassa ja Heinolassa. Tämän vuoden Laatumessujen kalenteriin kuuluu viisi tapahtumaa; kolme Hämeenlinnassa Hämeenkaaressa ja kaksi Helsingissä Kaapelitehtaalla.

Tämänkertainen messutapahtuma noudattelee vuosien aikana hyväksi osoittautunutta konseptia eli mukana olevien noin 50 kauppiaan osastoilla on tarjolla erittäin monipuolisesti erilaista vanhaa, keräilyllistä ja nostalgista tavaraa. Tarjolla on esim. antiikkiesineitä, taidetta, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kirjoja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, militariaa, vanhoja tekstiilejä, keräilyleluja, yms.

Keräilyalan yhdistyksistä palvelevat osastoillaan messuvieraita Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry ja Forssan Filatelistiseura ry.

Messut järjestetään Urheilutalo Hämeenkaaressa osoitteessa Hämeensaarentie 3 ja ne ovat avoinna yleisölle molempina päivinä klo 10-16. Tapahtumaan on pääsymaksu, aikuisten lippu maksaa 8€ ja perhelippu 16€. Perhelipulla pääsee tapahtumaan kaksi saman talouden aikuista ja kaikki perheen alle 18-vuotiaat lapset. Molempina päivinä klo 14-16 pääsyliput myydään alennuksella, aikuiset maksavat silloin 6€ ja perheet 12€. Kahden päivän lippu lauantaina ostettuna maksaa 12€/henkilö. Alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa tapahtumaan ilmaiseksi.

Hämeenkaaren piha-alueella ja viereisellä Hämeensaaren parkkipaikalla on runsaasti maksutonta paikoitustilaa messuvieraiden autoille. Messutiloissa palvelee Cafe Pannun messukahvila, josta saa molempina päivinä myös lounasta.

Tapahtuman www-sivut sijaitsevat osoitteessa: http://www.laatumessut.com/hameenlinna0813.htm.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti