tiistai 13. elokuuta 2013

Apollon ja Hagelstamin huutokaupat tiiviimmin yhteen

Apollo.fi -nettisivut eivät enää toimi, vaan linkki ohjautuu uudistuneille Hagelstam & Co –sivuille. Syynä on se, että Apollo Huutokaupat ja Hagelstamin huutokaupat ovat yhdistäneet 1.8.2013 lähtien toimintansa Hagelstam & Co –nimen alle.
Wenzel Hagelstam perusti vuonna 1979 W. Hagelstamin Huutokaupat, jonka nimeksi muutettiin vuonna 1986 Bulevardin huutokaupat toimipaikan sijainnin mukaan. 1991 nimi muutettiin muotoon Hagelstamin Huutokaupat ja silloin Wenzel Hagelstamin siirtyi toimitusjohtajasta hallituksen puheenjohtajaksi ja uudeksi tj:ksi nimitettiin Mikael Schnitt.

Firma kasvoi ja sen tunnettuus lisääntyi, varsinkin kun Wenzel Hagelstamiin henkilöityi YLE TV1:n Antiikkia antiikkia –ohjelma, jonka ensimmäinen tuotantokausi esitettiin vuonna 1997. Yritys perusti edullisemmalle huutokauppatavaralle sivutoimipisteen Tehtaankadulle 2001 nimellä Apollon Huutokaupat. Tämän jälkeen Bulevardilla keskityttiin harvalukuisempiin kansainvälisiin laatuhuutokauppoihin. Kansainvälistymistä on vauhdittanut huutokauppatoiminnan laajentuminen internetin välityksellä tapahtuvaksi.

Nyt yritys hakee synergiaetuja yhdistämällä emofirman ja sivutoimipisteen toimintoja. Nettisivujen yhdistäminen vähentää kuluja, mutta samalla katosivat molempien huutokauppojen historiatiedot. Ostajakuntaa palvelleet vasarahintaluettelot eivät enää löydy uusilta Hagelstam & Co –sivuilta lukuun ottamatta Hagelstamin kahta kuluvan vuoden huutokauppaa. Keräilijät törmäsivät samaan ongelmaan pari vuotta sitten, kun Bukowskin Suomen toimipisteen sivut yhdistettiin emofirman sivustoon.

Samassa yhteydessä yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu. Uusi toimitusjohtaja Mats Wolontis on työskennellyt aikaisemmin Nokian palveluksessa useassa eri maassa ja viimeksi PowerKiss Oy:n toimitusjohtajana. Tuon langattoman lataamisen ratkaisuja kehittäneen firman perustaja ja omistaja Maija Itkonen myi yrityksensä Yhdysvaltalaiselle kilpailijalle toukokuussa. Yhtiön tiedotteen mukaan Wolontiksen johtamiskokemus, myynti- ja markkinointiosaaminen sekä internet-kauppamallien tuntemus tukevat Hagelstam & Co:n halua kehittyä edelleen. Nettipostauksessaan Wolontis ilmoittaa harrastuksiensa olevan 4 M: meri, musiikki, moottoripyöräily ja metsästys.

Aikaisempi tj. Mikael Schitt jatkuu yrityksen palveluksessa johtavana intendenttinä ja asiantuntijana.

Hagelstam & Co on vanhin Suomessa yhä toimiva kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva taiteen huutokauppatalo. Vuosittain se välittää yli 12.000 taideteosta ja yrityksen liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 15 henkilöä.

Toiminta jatkuu sekä Bulevardilla että Tehtaankadulla. Seuraava huutokauppa on Tehtaankadulla 20.8. Kuvia kohteista on jo netissä: http://www.hagelstam.fi/index.php/kuukausihuutokauppa-a119-date ja näyttö avautuu keskiviikkona 14.8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti