torstai 29. elokuuta 2013

Antiikkia, antiikkia on jäänyt pitkälle tauolle

Näinä päivinä kuvataan kolmella paikkakunnalla Antiikkia, antiikkia ohjelmaa varten yleisön tuomien esineitten arviointeja. Nyt kuvattavat jaksot on tarkoitus esittää vasta puolentoista vuoden kuluttua keväällä 2015. Jostain syystä Yle ei tilannut tuotantoyhtiöltä lainkaan jaksoja vuodelle 2014.

Vuodesta 1997 alkaen on ohjelmaa kuvattu pääasiassa kesäisin ja jaksot on esitetty Yle tv-1:ssä seuraavan talvikauden aikana. Jaksot ovat keränneet sunnuntaisin 600.000 – 700.000 katsojaa ja seuraavalla viikolla esitetty uusintakin on kerännyt yli 200.000 katsojaa. Aika yllättävää kovan katsojakilpailun aikana, että Yle laittaa suositun ohjelman lähes kahden vuoden tauolle, kun edellisen tuotantokauden viimeinen jakso esitettiin 21.4.2013. Vieläkö yleisö palaa suosikkiohjelman pariin parin vuoden tauon jälkeen ? Ainakin nyt kuvattavien esineiden hinta-arviot saattavat muuttua paljonkin riippuen globaalin talouskriisin kehityskulusta. Ohjelmaan esineitä tuovien henkilöiden ikä on ollut aikaisemmissa jaksoissa aika korkea. Kaikki nyt kuvattavissa jaksoissa esiintyvät henkilöt eivät välttämättä ehdi nähdä itseään tv:ssä, kun esittämisajankohtaan on pitkä aika.

Ohjelman uusi juontaja Oliver Backman oli Ylen aamu-tv:n haastateltavana 27.8.2013. Kooste tuon aamun lähetyksestä on katsottavissa Yle Areenasta 27.8.2015 asti: http://areena.yle.fi/tv/2012971
Kyseinen haastattelu alkaa noin 28 minuuttia koosteen alusta.

Kuvassa vasemmalla Ylen aamu-tv:n juontajat Heta-Leena Sierilä ja Juha Hietanen, oikealla Antiikkia, antiikkia –ohjelman uusi juontaja Oliver Backman.

1 kommentti:

  1. Oletko huomannut, että Tuija Peltomaalta on ilmestynyt kirja: Mikä arvoksi antiikille, taiteelle ja vanhoille tavaroille ?

    En ole vielä päässyt selaamaan, mutta varmaankin mielenkiintoista tietoa.

    VastaaPoista