keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Sauli Suomelan Structural Landscapes

 

Sauli Suomela: Time


Suomelan näyttelyssä Suomen lasimuseon kolmannessa kerroksessa Riihimäellä raskas materiaali ja visuaalinen keveys kohtaavat.

Suomela on koulutukseltaan muotoilija, joka toimii aktiivisesti myös taiteen kentällä. Hän työskentelee erityisesti lasi- ja maalaustaiteen alueilla ja pyrkii löytämään kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen.

Structural Landscpes -näyttely koostuu teoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa niin luonnosta kuin urbaanista ympäristöstä löytyvistä struktuureista, rakenteista ja ilmiöistä sekä niiden muodostamista maisemista.

 


Sauli Suomela hyödyntää useita lasin työstämisen tekniikoita. Osassa teoksista on käytetty myös muita materiaaleja, kuten akryyliä ja epoksihartsivaluja, kiinnostavan rakenteen, tekstuurin tai materiaaliyhdistelmän aikaansaamiseksi. Taiteilija haluaa luoda uusia tulkintoja lasitaiteen ympärille.

”Teokseni eivät useinkaan ole perinteisellä tavalla toteutettuja lasiveistoksia vaan eräänlaisia kollaaseja, joissa lasi eri muodoissaan on kuitenkin visuaalisesti hallitseva elementti.”

”Valetuissa lasiveistoksissa olen hyödyntänyt kierrätyslasia, joka tuo töihin ajankohtaisen ulottuvuuden. Valettuna yhteen lasin eri värit reagoivat toisiinsa eri tavoin, jolloin muodostuu kiehtovia kolmiulotteisia maisemia paksumpien kappaleiden sisään”, Suomela kuvailee.

 

Sauli Suomela: Glass ball stone


Sauli Suomela on valmistunut muotoilijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1988 ja toimii designjohtajana Pentagon Design -yrityksessään. Hän on Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon jäsen. Teolliset muotoilijat (TKO) myönsi hänelle Vuoden teollinen muotoilija -arvonimen vuonna 2010 (yhdessä Arni Aromaan kanssa). Vuonna 2012 Suomen valtion muotoilutoimikunta myönsi Suomelalle Muotoilun valtionpalkinnon pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta muotoilun alalla.

 

Lähde: Suomen lasimuseo

Näyttely on esillä 26.9. asti.

 

Sauli Suomela: Totem 1–5


Sauli Suomela: Totem 6–11Sauli Suomela: Glass ball pond


 

Sauli Suomela: Liquid layers – Glass sun 1–3


Sauli Suomela: Prism

 

Vasemmalla Sauli Suomela: Pebbles Pink, Green ja Blue.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti