torstai 22. heinäkuuta 2021

Fluentum – HAMKin muotoilun opiskelijoiden näyttely Suomen lasimuseossa

 

HAMKin opiskelijoiden näyttely lasimuseon parvella.

Neljäkymmentä Hämeen ammattikorkeakoulun Muotoilun opiskelijaa esittelee osaamistaan Fluentum-lasinäyttelyssä Riihimäellä. Latinankielinen sana fluentum merkitsee virtausta eli flow’ta, jota jokainen opiskelija tulkitsee omalla tavallaan.

Mukana on lasitöitä neljän eri vuosikurssin opiskelijoilta. Teokset on valmistettu hyödyntäen useita lasin valmistustekniikoita, kuten muottivalua, lämpömuovausta, muottiin puhallusta, lasin kylmätyöstöä, lampputyöstöä ja Pâte de verre -tekniikkaa.

”Opiskelijat tulkitsevat näyttelyn virtausteemaa omista näkökulmistaan. Näin on syntynyt monipuolisia ja uniikkeja töitä, joissa teema tulee esiin niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisesti”, kertoo muotoilun opiskelija Melinda Veijalainen HAMKista.

”Lasin ammattiareenalle pääsemisellä on iso merkitys opiskelijoille. Se kartuttaa kokemusta ja antaa mahdollisuuden verkostoitumiseen.”

Lasi- ja keramiikkaopinnoissa opiskelija oppii hallitsemaan materiaaleja, ymmärtämään kokonaisvaltaista muotoiluajattelua sekä soveltamaan kestävän ja älykkään muotoilun periaatteita. Opiskelija oppii myös huomioimaan suunnitteluprosessissa ympäristöarvot ja kiertotalouden haasteet.

HAMKin näyttely järjestetään Suomen lasimuseossa nyt viidettä kertaa. Ensimmäinen oli vuonna 2017 osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta.

 

Näyttely on esillä Suomen lasimuseon parvella 29.8. asti.

Lähde: Suomen lasimuseo

 

Etualalla Eveliina Tahvanainen: Sweet colorscape. Valmistettu lämpömuovauksella Mafka&Alakosken pinttilasista.


 

Vasemmalla Siri Lumme; lasinpuhallus Kaappo Lähdesmäki ja hionta Kimmo Reinikka. Toinen vasemmalta Wilma Väisänen: Viola; lasinpuhallus Kaappo Lähdesmäki ja hionta Kimmo Reinikka. Oikealla Wilma Väisänen: Upside down Viola; lasinpuhallus Kaappo Lähdesmäki ja hionta Kimmo Reinikka.


Riikka Kautonen: New era: Toxic; lasinpuhaltaja Kaappo Lähdesmäki.Vasemmalla Riikka Kautonen: Paahde. Muottiin puhallettu lasi, lasinpuhaltajana Kaappo Lähdesmäki. Oikealla Riikka Väliahde: Bubbles vase; lasinpuhaltajana Kaappo Lähdesmäki, hionta Kimmo Reinikka.


Melinda Veijalainen: Tiima; lasinpuhallus Kaappo Lähdesmäki ja hionta Kimmo Reinikka.


Marjo Javanainen: Auringonnousu; lasinpuhallus Kaappo Lähdesmäki ja hionta Kimmo Reinikka.Etuallalla Riikka Kautonen: Unknown liquid; kierrätyslasi ja värillinen jauhe, uunitekniikat.


Anni Holopainen: Aava; lämpömuovattua lasia.


Sara Kyllönen: Kukinnan tulva; lämpömuovattua lasia.

1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoista. Tuo lämpömuovaus on kyllä erikoinen juttu. Meidän tuttu myös kertoi, että hän etsii yritystä joka tekee muovikoneistusta. Ilmeisesti lämpömuovaukselle on tarvetta. https://muovicenter.com/koneistuspalvelut/

    VastaaPoista