maanantai 12. heinäkuuta 2021

Retkellä Lounais-Suomessa

 

Somerniemen kesätori avautuu avautuu lauantaisin kello 8. Varhaisena kesäaamuna on mukava ajella pikkuteitä, eikä perillä ole vielä ruuhkaa, eikä kuumuutta. Toisaalta ei ole vielä kunnon toritunnelmaa, kun sehän muodostuu pitkälti siitä, että on runsaasti väkeä ja puheensorinaa.


Vanhan tavaran myyntitapahtumissa ja alan liikkeissä on mukava kiertää, nyt kun pandemia sen sallii. Helle kyllä hieman laskee intoa matkustella, mutta onneksi nykyajan autot tarjoavat viilennystä. Ohessa kuvia viime lauantain retkeltä Somerniemi – Somero- Tarvasjoki – Turku.

 

Iittalan maljakkopari 1950-luvulta.

Somerniemen kesätori on tavallisen kauppatorin ja kirpputorin yhdistelmä. Täältä saa mansikat ja vihannekset sekä leipomotuotteet vanhojen tavaroiden lisäksi.Markku Tuomolan näkee usein Lounais-Hämeessä vanhan tavaran myyntitapahtumissa.
Punamustaa Heikki Orvolan muotoilemaa maljakkoa on valmistettu 1972-73 kolmea eri kokoa. Tämä 30 cm:n korkuinen on suurin.Taksi –sanalla on ollut tällainenkin merkitys. Lanka-taksi on tietyntyyppinen naula, joita suutarit käyttävät.
Somerolla toimii kirpputori Alihinta, jossa oli myytävänä mm. Finnairin Caravelle -lentokoneissa käytössä ollut Tapio Wirkkalan suunnittelema posliiniastiasto. https://www.facebook.com/KirpputoriAlihinta/


Antiikki Ajaton on vintage- ja antiikkiliike keskellä maalaismaisemaa Tarvasjoella. https://www.antiikkiajaton.fi/ Se toimii entisessä koulussa ja siellä on myös pieni kahvila.

Nanny Stillin Lumitähti –karahvi laseineen alkuperäispakkauksessa. Liikkeessä on runsaasti lasiesineitä; pääasiassa 1950-luvun jälkeen valmistettuja.


Pimee Vintti on oikea runsauden sarvi Turun koilliosassa maaseudun rauhassa. https://www.pimeevintti.fi/ Liikkeen tilat on kolmessa vanhassa rakennuksessa.


 Liikkeestä löytyy runsaasti eri-ikäisiä lasiesineitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti