torstai 12. elokuuta 2021

Tapahtumia lasimuseossa

Gunnel Nyman: Ruusunlehti, Nuutajärvi 1948. Kuva: SLM / Rauno Träskelin


 

Kuraattorin kierros ja taiteilijatapaaminen Suomen lasimuseossa

Suomen lasimuseon suosittuun Milanon ihme -kesänäyttelyyn pääsee tutustumaan näyttelyamanuenssi Uta Laurénin johdolla lauantaina 14.8. Laurén kertoo Milanon triennaaleista ja lasimuseon näyttelyn taustoista.

Milanon ihme esittelee suomalaisen muotoilun tietä maailman huipulle. Milanon triennaalit saivat yleisön hullaantumaan kaikista muista poikenneisiin Suomen osastoihin. Triennaalit tekivät lasimuotoilustamme sen, jona sen tänä päivänä tunnemme. Näyttelyyn on koottu Suomen triennaaliosastojen esineistöä vuosilta 1933–1973. Lasiesineiden lisäksi esillä on hopea-, keramiikka-, tekstiili- ja puuesineitä.

Kuraattorin kierros ja keskustelutuokio la 14.8. klo 15

Ryhmään mahtuu kymmenen henkeä. Ilmoittautuminen numeroon 050 5001956.

Milanon ihme -näyttely on avoinna 7.5.–17.10.2021.

 

Sauli Suomela: Pebbles blue.


Seuraavana lauantaina eli 21.8. tapaamme taiteilija-muotoilija Sauli Suomelan. Näyttelyamanuenssi Uta Laurén haastattelee Suomelaa, jonka näyttely Structural Landscapes on esillä lasimuseon kolmannessa kerroksessa.

Taiteilija pyrkii teoksissaan löytämään kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen. Hän hyödyntää useita lasin työstämisen tekniikoita ja käyttää osassa teoksistaan myös muita materiaaleja kiinnostavan rakenteen tai materiaaliyhdistelmän saavuttamiseksi. Valetuissa lasiveistoksissaan Suomela on hyödyntänyt kierrätyslasia, joka tuo töihin ajankohtaisen ulottuvuuden.

Sauli Suomelan taiteilijatapaaminen la 21.8. klo 15

Ryhmään mahtuu kymmenen henkeä. Ilmoittautuminen numeroon 050 5001956.

Structural Landscapes -näyttely on avoinna 7.5.–26.9.2021.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti