perjantai 6. elokuuta 2021

Lasipäivä Riihimäellä huomenna 7.8.

 

Tänään Riihimäellä paistoi aurinko upeasti. Huomenna piha ei ole enää näin autio, vaan täynnä myyjiä ja ostajia.


Huomenna lauantaina vietetään Suomen lasimuseon piha-alueilla Lasipäivää klo 10–15. Noin sata Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsentä myy tapahtumassa lasiesineitä ja muuta keräilytavaraa. Lasimuseon piha-alueilla näkee laajan kattauksen suomalaisen lasiteollisuuden tuotannon kirjosta. Mukana on myös kymmenkunta nykylasin tekijää myymässä omia tuotteittaan.

Aikaisemmin tämän kesätapahtuman nimi oli Lasi- ja keräilytapahtuma, mutta jo parin vuoden ajan sekä kesän että talven myyntitapahtumien nimi on ollut Lasipäivä. Kesällä saa kuitenkin myydä entiseen tapaan muutakin keräilytavaraa kuin lasia.

Sääennusteiden mukaan on tulossa hyvää markkinasäätä, mutta iltapäivällä klo 14-15 tienoilla voi alkaa satamaan. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla.

Myyntipaikat merkittiin tänään, talkoissa mukana mm. Sirpa Leppänen ja Teemu Anttila.

 

Tapahtumavieraille ei ole pääsymaksua, eikä pysäköintimaksua. Sisälle lasimuseoon on normaali pääsymaksu.

Lasimuseon kahvila-ravintola palvelee tapahtumavieraita, mutta ruoka-annoksia ei ole saatavilla koronan vuoksi. Kahvilatuotteiden myyntipisteitä on kaksi: toinen ulkona ja toinen sisällä ravintolassa.

Tänä vuonna uutuutena on kymmenkunta nykylasin tekijää, jotka myyvät omia tuotteitaan. SLMY on halunnut avoimella kutsulla tukea tällä tavoin yrittäjinä toimivia lasintekijöitä.

 


 

Yhteensä myyjiä on tulossa noin sata ja myyntipaikat sijoitellaan alueelle niin, että kulkuväylät ovat leveitä ja näin turvaetäisyyksien noudattaminen on mahdollista.

Kaikkien paikalle saapuvien on syytä huolehtia itse turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan käyttää kasvomaskia.

Normaalivuosina tämä kesätapahtuma järjestetään kesäkuussa kaksi viikkoa ennen juhannusta, mutta viime vuonnakin se siirrettiin koronan vuoksi elokuun alkupuolelle. Myyjien ja vierailijoiden määrät olivat aikaisempaa alhaisemmat, mutta kauppaa tehtiin entiseen tapaan.

Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, Riihimäki. 

 

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/riihim%C3%A4ki


https://www.foreca.fi/Finland/Riihimaki/details/20210807


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti