maanantai 16. elokuuta 2021

Kauttualla antiikki- ja keräilymessut

 

Kauttuan antiikki- ja keräilymessujen paikoista osa on tallipihalla ja suurin osa takana näkyvän vanhan hevostallin kahdessa kerroksessa.


Lauantaiaamuna Porista lähtiessä oli pilvipoutainen sää, mutta Harjavallasta Kauttualle johtavaa tietä ajaessa aamukahdeksan aikaan maisema ensin pimeni, sitten alkoi salamoida ja sataa rankasti. Ukkosrintama tuli lounaasta kohti koillista ja aamuyhdeksältä ei enää satanut Kauttualla. Kauttuan messut avautuvat jo yhdeksältä, kun useimmat myyntitapahtumat avautuvat tuntia myöhemmin. Moni odotteli kotonaan sateen loppumista ja väkeä alkoi tulla runsaammin paikalle vasta lähempänä kymmentä.

 

Aamuyhdeksältä tallinvintillä oli vain vähän asiakkaita.


Ala-Satakunnan keräilijät ry:n järjestämät Kauttuan messut vanhassa tallipihan miljöössä on tunnelmaltaan omaleimainen. Osa myyntipaikoista on sisällä kunnostetun tallirakennuksen kahdessa kerroksessa, osa toisessa rakennuksessa ja osa ulkona. Viime vuonna tapahtuma jäi koronan vuoksi toteutumatta ja tauon aikana tallirakennuksen sisälle oli rakennettu portaat kerrosten välille. Enää ei tarvinnut kulkea ulkokautta sateen liukastamaa vinttisiltaa pitkin.

 

Tallin alakerrassa oli myös väljää tapahtuman avautuessa.


Korona ja sääennusteet olivat vähentäneet myyjien määrää normaaliaikaan verrattuna, jolloin kaikki pihapaikatkin ovat olleet käytössä. Aikaisemmin on jo heti tapahtuman alkaessa ollut yleisöryntäys, mutta tällä kertaa aamuinen sade siirsi isomman yleisömäärän saapumisen myöhemmäksi.

Taustalla näkyvän Kauttuan klubin omistaja vaihtui keväällä ja nykyään sen nimi on Kauttuan Ruukinkartano. Tallipihalla oli vapaita myyntipaikkoja.


Etualalla vanhaa Arabiaa.


Tänä vuonna ei ainakaan vielä aamulla ollut sepän työnäytöksiä, eikä haitaristia musisoimassa vaunutallin edustalla. 

Enimmäkseen Nuutajärvellä valmistettua lasia.Humppilan laseja siltä ajalta, kun myös Kumela kuului samalle omistajalle ja logo oli yhteinen.


Ennen olivat tupakkamainoksetkin sympaattisempia.

Mittakannuja mm. Karhulasta ja Riihimäeltä.Etualalla Kumelan ”nauhafiligraani”-esineitä. Taaempana Kauklahden Otava-kannu ja lasit vihreänä versiona.
Monelle meistä tuottaa vaikeuksia erottaa toisistaan tämäntyyppisistä värilaseista ovatko ne Nuutajärven, Iittalan vai Riihimäen valmistamia.

Lähempänä kello kymmentä alkoi asiakkaita saapua paikalle runsaammin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti