maanantai 20. lokakuuta 2014

Vanha venäläinen karhupulloIstuva karhu on antanut muodon
vanhalle venäläiselle pullolle.
Oheisessa kuvassa on muottiin puhallettu karhun muotoinen pullo, jonka alaosassa ovat kyrilliset kirjaimet A L T ja vuosiluku 1890. Pullon korkeus on 21 cm ja se on ilmeisesti jotain alkoholijuomaa varten valmistettu. Netistä löytyi amerikkalaisen vanhojen pullojen keräilijöiden yhdistyksen puheenjohtajan, Ferdinand Meyer´in sivusto, jossa on artikkeli karhun muotoon tehdyistä pulloista. Jutussa on kuvat tämän muotoisista pulloista, jotka on tehty vaaleansinisestä ja metsänvihreästä lasista. Pullojen sanotaan olevan vuosisatojen vaihteesta 1800/1900 ja harvinaisia, mutta juttu ei sisällä tietoa tuosta A L T kirjainyhdistelmästä. Se lienee pullot tilanneen alkoholinvalmistajan nimen lyhenne, toinen vaihtoehtoehto olisi, että se tarkoittaisi pullojen valmistajaa. Olisi jollain tämän blogin lukijalla enemmän tietoa asiasta ?

Pullon alareunassa on kyrilliset versiot
kirjaimista A, L, T sekä vuosiluku 1890.

Ferdinand Meyerin nettisivusto:
http://www.peachridgeglass.com/2012/06/grrrrrwl-figural-bear-bottles/


Netistä löytyy myös melkein samanlaisia mustia pulloja, jotka ovat Smirnoff / Kummel Bear –pulloja. Niitä on myynnissä eBayssa ja kuva löytyy myös osoitteesta: http://www.bottlebooks.com/questions/february2006/february2006questions.htm

Kummel on ilmeisti saksalainen alkoholivalmistaja  ja heidän karhupullonsa valmistajaksi ilmoitetaan Carl Mampe Berlin Germany.
http://www.antique-bottles.net/forum/BACARDI-BEAR-m558728.aspx
http://www.bottlepickers.com/database_carlmampe.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti