torstai 2. lokakuuta 2014

Kaikkea kaupanHuutokauppatalon omistaja/meklari esittelee vuonna 1937 valmistettua
Savoy eli Aalto –maljakkoa. Kuvaruutukaappaus: www.areena.yle.fi
 
 
Ylen TV1 esittää sunnuntaisin kello 12:15 Tanskan tv:n valmistamaa huutokauppasarjaa nimellä Kaikkea kaupan. Sarjan tanskalainen nimi on Under hammeren. Lähetysaika on kyllä sellainen, ettei mitään suuria katsojalukuja voi odottaa, mutta onneksi jaksot voi katsoa milloin vain Yle Areenasta. Ensimmäinen jakso lähetettiin 7.9. ja sen voi katsoa vielä 5 päivän ajan.


12-osaisen sarjan kakkosjaksossa 14.9. esiteltiin isokokoinen rionruskea Savoy-maljakko, joka tunnetaan paremmin Aalto-maljakkona. Esineen pohjassa on Aallon ja Karhulan signeeraus vuodelta 1937. Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat maljakon vuonna 1936 ja aluksi sitä valmistettiin riosruskeana ja azurinsinisenä. Ohjelmassa sen sanottiin olevan uniikki, mutta näinköhän ?


Savoy-maljakkoa esitellään huutokaupan näytössä potentiaaliselle
ostajalle. Kuvaruutukaappaus: www.areena.yle.fi

 

Vuonna 1937 valmistettu ja signeerattu rionruskea Savoy-maljakko
myytiin tanskalaishuutokaupassa 3.220 eurolla, jonka päälle
ilmeisesti tulevat vielä huutokaupan komissio-maksut.

Maljakon osti keräilijästä kauppiaaksi siirtynyt henkilö.
Kuvaruutukaappaus: www.areena.yle.fi
 
Kaikkea kaupan –sarjan jokaisessa jaksossa käydään useaan otteeseen muutamassa eri huutokauppatalon huutokaupan näytössä ja itse huutokaupassa. Katsojien koukuttamiseksi sarjan seuraamiseen on esineiden esittelyt ja ostajakandidaattien haastattelut eri jaksossa kuin itse huutokauppa. Huutokaupoista osa on erikoishuutokauppoja: hevosten, autojen, musiikki-instrumenttien, lelujen ja osa on samankaltaisia taiteen ja designesineiden yleishuutokauppoja kuin Suomen isoimpien huutokauppatalojen huutokaupat.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirkas maljakko isohko pohjassa mielestäni lukee alvar aalto 2020, ainakin näyttää 2020 merkinnältä,paljon enemmän kuin 3030,joten kysynkin onko sellaista 2020 olemassakaan,jotta niin ollen se ei voisi näyttää 2020 sitten kuitenkaan,miten mahtaa olla,kuka tietää jotain kivaa tästä tks

    VastaaPoista