keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lasten päivä Lasikylässä –näyttely DesignmuseossaArttu Hätönen: Keltainen otus, lasityö.
Kuva: Alma Jantunen / Designmuseo.
 
Nuutajärvellä järjestettiin 29.6.2014 Lasten päivä Lasikylässä -tapahtuma. Yli 170 lasta kävi piirtämässä, maalaamassa ja muovailemassa savesta mielikuvitusolentoja malleiksi lasinpuhaltajille. He pääsivät myös kokeilemaan lasinpuhallusta ja mitalin valamista lasista puhaltajien avustuksella. Opastamassa oli joukko keraamikkoja, lasinpuhaltajia ja kuvataiteilijoita. Käsityöläisten ja nuorten suunnittelijoiden spontaani yhteistyö synnytti paljon kysymyksiä ja vastauksia.

Jarkko Tuomola: Nuutakurki, lasityö.
Kuva: Alma Jantunen / Designmuseo.

Tapahtumapäivänä suunniteltuja olentoja puhallettiin lasista viitenä kesäsunnuntaina. Suunnitelmista nelisenkymmentä pääsi toteutukseen. Kolmen puhaltajan työryhmä valmisti yhtä olentoa keskimäärin puoli tuntia. Nuoret suunnittelijat kutsuttiin mukaan puhallussessioihin ja he pääsivät neuvottelemaan puhaltajien kanssa väreistä ja yksityiskohdista. Nämä uniikit toteutukset sekä muita lasten ja käsityöläisten yhteistyön tuloksia nähdään Designmuseon näyttelyssä Helsingissä 11.10.2014–9.11.2014.

Oliver Jouttunpää: nimetön, lasityö.
Kuva: Alma Jantunen / Designmuseo.

Yleisön ottaminen mukaan toimintaan ja vanhan lasitehtaan ovien avaaminen uudelle sukupolvelle on haaste, jota on lähdetty Nuutajärvellä innokkaasti kehittämään. Lastenpäivä on hauska sekoitus arvaamattomia yllätyksiä, ihmisten kohtaamista ja uusia ideoita. Suunnittelijan ja käsityöläisen yhteistyö on enemmän kuin tekijöidensä summa. Toteutukset ovat uniikkeja, ja luonnosmaisuudessaan niissä on vallatonta kokeilujen, yrityksen ja erehdyksen rosoisuutta.
 
Designmuseon aukioloajat ja yhteystiedot: www.designmuseum.fi
 
Juulia Lustila, Sateenkaarilintu, lasityö.
Kuva: Alma Jantunen / Designmuseo

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti