perjantai 31. toukokuuta 2013

Viikon kuluttua tavataan Riihimäellä: Lasiesineiden keräilijät ja kauppiaat koolla lasimuseolla 8.6.


Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää perinteisen Lasi- ja keräilytapahtuman lasimuseon piha-alueella ja puistossa Riihimäellä lauantaina 8.6.2013 klo 10 - 15. Paikalla on vanhoja lasiesineitä myymässä ammattikauppiaita sekä keräilijöitä, jotka myyvät pois kokoelmiensa kaksoiskappaleita ja muita itselleen ylimääräisiä esineitä. Läsnä on noin 70 myyjää ja yleisöä tapahtumassa on vuosittain käynyt 3000 – 4500 henkeä. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

Kesäinen myyntitapahtuma on järjestetty lasimuseolla jo toistakymmentä kertaa. Tapahtuman luonne on mukavan rento, vähän pick nick –tyyppinen ja tunnelma on välitön.
Perinteisesti yleisölle kuitenkin tarjoillaan kaikkea aivan huippudesign-esineistä käyttölasiin. Kaupanteko lasimuseon pihalla ja puistossa voi aistia mutkatonta markkinameininkiä. Välillä voi poiketa lasimuseon ravintolaan lounaalle tai kahville.

Samalla voi tutustua Suomen lasimuseon näyttelyihin. Perusnäyttely antaa kattavan kuvan suomalaisen lasiteollisuuden tuotteiden ja työprosessien kehityksestä 1700-luvulta näihin päiviin asti. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä vanhoja lasiesineitä Markku Annilan kokoelmasta1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun. Suuressa näyttelysalissa on 17.5. avautunut laaja näyttely Tapio Wirkkalan lasi- ja hopeaesineistä. Näyttelyiden esittelyt löytyvät lasimuseon nettisivuilta: www.suomenlasimuseo.fi

Lasi- ja keräilytapahtuman järjestävä Suomen lasimuseon ystävät ry on perustettu 1985 ja sen tarkoituksena on edistää Suomen lasimuseossa tapahtuvaa tieteellistä tutkimustoimintaa ja edesauttaa suomalaisen lasitaiteen ja lasikulttuurin tunnetuksi tekemistä sekä edesauttaa lasiin liittyvien taide- ja kulttuuritilaisuuksien järjestämistä Suomen lasimuseon tiloissa. Yhdistys lahjoittaa vuosittain Suomen lasimuseolle historiallista tai uutta lasia edustavia esineitä, harvinaisia lasialan teoksia ja osallistuu lasikirjallisuuden julkaisutoimintaan. Yhdistyksen nettisivut ovat osoitteessa: www.suomenlasimuseonystavat.fi

Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki.
Oheiset kuvat ovat viimevuotisesta tapahtumasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti