sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Somerniemen kesätori avattiin lauantaina


Torikausi 2013 alkoi Somerolla kauniissa kesäsäässä viime lauantaina. Joka lauantai elokuun loppuun asti järjestetään keskellä metsäistä seutua vanhan tavaran toritapahtuma klo 8 - 14. Juhannuksena toripäivä on poikkeuksellisesti torstaina 20.6. klo 14 – 19.

Kesätori on järjestetty vuodesta 1987 alkaen yhtäjaksoisesti. Tänä vuonna avajaispäivänä myyjiä oli paikalla lähemmäs sata, monet sellaisia, jotka ovat käyneet Somerniemellä jo vuosia. Vilkkaimpina toripäivinä myyjiä on 200 – 300 ja yleisöä 6000 - 7000. Viime kesänä oli yksi lauantai, jolloin ihan kaikille halukkaille myyjille ei löytynyt paikkaa, niin suosittu kohde tämä on. Asiakkaita ajelee kesäisin sadan kilometrin säteeltä kohti Someroa.

Torilla on monena lauantaina myös ohjelmaa, avajaispäivä hanuristi viihdytti torikansaa. Torilla on myös 2 kahvilaa ja torilta voi ostaa myös tuoretta savukalaa, lihajalosteita, leipomotuotteita ja kasvimaan antimia.

Torin pääasiallisena artikkelina ovat erilaiset vanhat tavarat; taide- ja käyttölasia, posliinia ja keramiikkaa, vanhoja työkaluja, vanhoja leluja, huonekaluja, erilaista maalaisantiikkia, jne. Järjestävänä tahona toimii Somerniemi-seura.
 
Lisää netistä:
http://www.somerniemi.fi/nahtavyydet/kesatori/
http://www.somerolle.fi/tapahtumat/

 

 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti