sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hyvinkäällä helatorstaina antiikki- ja keräilymarkkinat sekä Yhden Päivän Juttu


Keräilykuume järjestään Helatorstaina 9.5. Hyvinkään antiikki- ja keräilymarkkinat eli antiikin, designin, vintagen ja keräilykohteiden myyntitapahtuman Vanhan villatehtaan Wanhassa Areenassa.

Tapahtumassa on myynnissä ja näytteillä mm. lasia, posliinia, kalusteita, valaisimia, perinnetekstiilejä, käsitöitä, kirjoja, rahoja, merkkejä, postikortteja, kelloja, koruja, kultaa, hopeaa, taidetta, militariaa, ym. vanhaa ja nostalgista Villatehtaan Areenahallin täydeltä, 80 näytteilleasettajan osastoilla.

Hyvinkään postimerkkikerho esittelee osastollaan toimintaansa.
Rahojen, postimerkkien, postikorttien ja sotilasmerkkien arviointipalvelu.

Aikuisten pääsymaksu tapahtumaan 5 €. Kello 15-17 välisenä aikana aikuisten pääsymaksu 2 €. Alle 18 -vuotiaat keräilijät maksutta.

Tapahtuma on avoinna yleisölle helatorstaina 9.5. kello 10-17.


Vanha Villatehdas sijaitsee Hyvinkään keskustassa, Kauppakeskus Willan vieressä, osoitteessa Kankurinkatu 4-6. Kauppakeskus Willan parkkihalli on käytettävissä tapahtuman ajan.

Lisätiedot: www.kerailykuume.fiHyvinkään kaupunki järjestää perinteiseen tapaan Yhden Päivän Juttu –nimisen koko perheen tapahtuman Helatorstaina Hyvinkään Villatehtaalla.

Hyvinkään 12. kesän avajaistapahtuma kerää yhteen lapsiperheet, nuoret, aikuiset ja isovanhemmat viettämään kiireetöntä laatuaikaa yhdessä tunnelmallisessa Villatehtaan miljöössä. Paikalla on satoja näytteilleasettajia ja markkinamyyjiä, lisäksi yleisölle on tarjolla työpajoja ja monenlaista aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Kahdella esiintymislavalla voi nauttia tanssi-, sirkus- ja musiikkiesityksistä tai seurata vaikkapa monikulttuurisuuden eri puolia käsittelevää paneelikeskustelua. Villatehtaan alueen lisäksi tapahtumia on ympäri kaupunkia, muun muassa kirjastossa, kauppatorilla ja eri museoissa sekä Hyvinkään kirkossa.

Aivan antiikki- ja keräilymarkkinoiden pitopaikan lähellä, osoitteessa Kankurinkatu 4 – 6, on vapaa pääsy Villatehtaan sisäpihalla olevaan Valvillan tehdasmuseoon klo 12–17.

Tehdasmuseossa tutustutaan Hyvinkään villatehtaan historiaan sekä kaupungin vaiheisiin tehtaan varjossa. Ossian Donner (1866–1957) perusti vuonna 1892 Hyvinkäälle pienen villakehräämön, josta kasvoi maamme suurin ja monipuolisin villatehdas. Villatehtaan merkitys Hyvinkäälle on ollut tärkeä, tehdas tarjosi pitkään paikkakunnan suurimpana työnantajana toimeentulon monelle hyvinkääläisperheelle. Villatehtaan ansiosta pienestä asemakylästä kasvoi vireä teollisuusyhdyskunta ja kaupunki.

Listiedot: http://hyvinkaa.fi/fi/Kulttuuri-ja-vapaa-aika/Kulttuuri-ja-taide2/Toistuvat-tapahtumat/Yhden-Paivan-Juttu-2013/


Tämä kuva on vuoden 2012 helatorstain antiikki- ja keräilymarkkinoilta Hyvinkään vanhasta villatehtaasta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti