perjantai 3. toukokuuta 2013

Lasitaiteilija Vineta Grozan näyttely Suomen lasimuseossa


Riihimäellä on esillä lasimuseon parvekkeella 2.6.2013 asti latvialaista lasitaidetta.

Latvian taideakatemian apulaisprofessorina toimiva Vineta Groza on opiskellut Riian taideakatemian lasitaiteen osastolla ja Prahan taideteollisuusakatemiassa. Vuodesta 2000 lähtien latvialainen lasitaiteilija on toiminut opettajana Latvian taideakatemian lasitaiteen osastolla. Hänen teoksiaan ovat olleet tähän mennessä esillä hänen kotimaassaan sekä Liettuassa ja Ruotsissa.

”Luonto on minulle erittäin tärkeä niin luovan työn kuin oman itsenikin kannalta. Luonto on paras opettajani. Vaikutteet näkyvät töissäni sekä suoraan että tyylittelynä. Lasin ominaisuudet – muovailtavuus, väri, läpinäkyvyys, monipuolisuus ja leikkisyys – ovat kiehtovia. Luova prosessi on usein suoraan sidoksissa toiveisiini, haluihini, uskomuksiini ja tunteisiini. Nämä heijastuvat lasin ominaisuuksien kautta töihini.”

Tässä näyttelyssä näkyy taiteilijan kyky käyttää lasin luontaista kauneutta ja muotoiltavuutta. Helposti tunnistettavat tyylitellyt luonnon muodot painottavat linjakkuutta. Punainen väri, pystysuorat linjat ja läpinäkyvät muodot käyvät vuoropuhelua vaakasuuntaisten, litteiden ja värikkäiden osien kanssa.

Lähde: www.suomenlasimuseo.fi

Riihimäen paikallislehti Aamuposti antoi runsaasti palstatilaa näyttelyn avajaisista tehdylle jutulle 5.4.2013.

Lasimuseon parveke on toimiva tila pienille näyttelykokonaisuuksille.

Lasitaiteilija Vineta Grozan teoksilla ei ole nimiä, jotka ohjaisivat katsojan tulkintaa.

Tässä esineessä voi nähdä humoristisia piirteitä.

Näillä suurikokoisilla vadeilla on painoa parikymmentä kiloa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti