maanantai 13. helmikuuta 2012

Kuvia Järvenpään antiikki- ja keräilymessuilta

Kuvassa näkyvä punatiilinen rakennus on Järvenpää-talo, joka oli messujen pitopaikka. Kuva on otettu rautatieasemalta, jonne tulee junia sekä Riihimäen että Helsingin suunnista puolen tunnin välein.

Messujen avautumista odotti Järvenpää-talon aulassa lauantaina parikymmentä henkeä. Tässä ensimmäiset rientävät löytöjä tekemään.

Portaiden yläpäässä oli heti ensimmäisellä pöydällä odottamassa laadukasta design-lasia.

Järvenpää-talon yläaula on suurien ikkunoiden ansiosta valoisa ja avara tila eli hyvä paikka antiikki- ja keräilymessujen järjestämiseen. Vasemmalla riihimäkeläisen osto- ja myyntiliike Oivalluksen osasto. Oikealla on Wanhat Unelmat Vääksystä.

Osa osastoista oli ikkunattomassa salissa, mutta sielläkin oli hyvä valaistus ja avaruutta.

 
Vasemmalla Tolkontiikin osasto, jossa myytävät lasiesineet oli sijoitettu hyllykköön. Taaempana Ajan Muisto, jolla oli paljon pöytätilaa.

Tolkontiikin hyllyillä oli runsaasti Karhulan ja Kumelan kaiverrettua lasia. Gunnel Nymanin vihreä simpukka oli joutunut takariviin. Pienessä ruskeassa maljakossa oli signeerauksena J. Sailo ja myös kaivertajan eli Sulo Tommolan nimikirjaimet.

Riihimäkeläisellä Oivalluksella oli iso messuosasto ja myös paljon lasia. Tässä kuvassa on Oivalluksen punaisen lasin hylly. Ja näkyy kuvassa myös Nanny Stillin Kuukuna ja hieman Helena Tynellin ison keltaisen Aurinkopullon reunaa.

 
Runsas valikoima lysteri- eli myrkkylasia.

Tapio Wirkkalan Jääpalan hinta oli 740 euroa.

Ajan Muiston lasivalikoimaa.

1 kommentti:

  1. That myrkkylasi table looked amazing, are the fair again? Would love to see more of the vases, can you mayby take pictures of the myrkkylasi vasses for me next time, and if they are in perfect shape, mayby buy for me? My name is Fredric and i live in Sweden, im a collector :-)

    Regards fredric

    VastaaPoista