tiistai 21. helmikuuta 2012

Designlasia Glorian Antiikissa

Glorian Antiikin numerossa 1/2012 on juttu suomalaisista designesineistä New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa. Joukossa on tietysti myös lasiesineitä. Antti Kaijalaisen kirjoittamassa jutussa kerrotaan muun muassa, että tyyli-ikoni Jaqcueline Kennedy osti museon myymälästä Valto Kokon muotoileman Otso-lasiston kaikkia kokoja tusinan.

    Glorian Antiikin 1/2012 sivulla 29 on Jaanis Kerkisin kuvaamia
suomalaisen designlasin klassikoita. Valto Kokon Otso-lasi vasemmalla.


Lehdessä on myös juttu Laatutavara.com –verkkokaupasta. Kyseinen verkkokauppa on varmaan tuttu useimmille tämän blogin lukijoille. Heidi Karreksen luotsaama yritys on erikoistunut pääasiassa 1940 – 1970 –lukujen kotimaiseen taidelasiin ja keramiikkaan. Laatutavaran nettisivulla ilmoitetaan sen tehneen puoliantiikin verkkokauppaa vuodesta 2006. Nettisivuilla olevat tuotteet ovat välitysmyynnissä eli ne ovat myyjien omaisuutta ja Laatutavara hoitaa kaupankäynnin, mikä on vaivattomampaa kuin Huuto.netissä myyminen. Osa myydyistä tavaroista noudetaan Espoon varastomyymälästä, osa postitetaan eri puolille Suomea ja osan posti vie ulkomaille.
Kannattaa tutustua Laatutavaran nettisivuihin: www.laatutavara.com

Kuva Glorian Antiikin numeron 1/2012 sivusta 72.
 Laatutavaran Heidi Karres Noomi Ljungdellin kuvaamana.

Glorian antiikin tammikuun numerossa on myös Hanna Uusitalon juttu espanjalaisesta miehestä, joka on kerännyt laajan kokoelman eurooppalaista lasia. Kokoelmasta on suuri osa suomalaista lasia, vanhimmat ovat 1950-luvulta.  

Glorian Antiikin 1/2012 sivulla 74 on Alejandro Menan kuvaamia suomalaisia lasiesineitä.


Glorian antiikista on ilmestynyt jo seuraava numero lehtipisteisiin, mutta tammikuun numero löytynee ainakin isoimmista kirjastoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti