maanantai 20. helmikuuta 2012

Hämeenlinnassa antiikkimessut ensi viikonloppuna 25.-26.2.

Laatumessut järjestää Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut perinteiseen tapaan urheilutalo Hämeenkaaressa, mutta tapahtuman ajankohta poikkeaa totutusta. Normaalisti huhtikuussa Hämeenlinnassa järjestettävä kevään antiikkimessutapahtuma pidetään tänä vuonna jo reilua kuukautta totuttua aikaisemmin. Pääsiäisen osuminen tänä vuonna huhtikuun alkupuolelle on siirtänyt antiikkialan messutapahtumia perinteisiltä paikoiltaan ja aiheuttanut myös päällekkäisyyttä varsinkin huhtikuun puolenvälin jälkeisiin viikonloppuihin.

Kevätmessujen uusi tapahtuma-aika täyttää myös sopivasti sekä antiikkialalle että Hämeenlinnan seudulle muuten perinteisesti hiljaista tapahtumakuukautta. Tapahtumaan ilmoittautuneiden näytteilleasettajien ennätyksellistä määrästä päätellen myös alan kauppiaat ovat osoittaneet poikkeuksellisen suurta kiinnostusta tähän helmikuun lopun Hämeenlinnan messutapahtumaan. Mukana on myös vanhojen tuttujen kauppiaiden lisäksi monia uusia näytteilleasettajia ja sellaisia alan toimijoita, joita ei ole muutamaan vuoteen nähty Hämeenlinnan tapahtumissa.

Tapahtumaan on ilmoittautunut 57 näytteilleasettajaa (tilanne 20.2.2012) ja tarjolla on runsaasti antiikkiesineitä, laatutaidetta, retro- ja designklassikoita, lasia, keramiikkaa, astioita, hopeaa, koruja, merkkejä, kortteja, rahoja, kirjoja, militariaa, keräilyleluja, vanhoja tekstiilejä, yms. vanhaa keräilyllistä tavaraa. Myös Suomen Antiikki- ja taidekirjat on tällä kertaa mukana laajalla valikoimalla alan kirjallisuutta, luetteloita ja hinnastoja, joten vanhan tavaran lisäksi on tarjolla kaikille keräilijöille ja muille alan harrastajille tärkeää tietoa myös kirjallisessa muodossa.

Laatumessujen perinteinen yhteistyökumppani, Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry, on jälleen mukana neuvomassa filateliaan ja postikorttien keräilyyn liittyvissä asioissa ja samalla esittelemässä alan yhdistystoimintaa messuvieraille. 

Tapahtuma järjestetään Hämeenkaaren urheilutalossa osoitteessa Hämeensaarentie 3 ja se on avoinna yleisölle sekä lauantaina 25.2. että sunnuntaina 26.2. klo 10-16. Pääsylippu tapahtumaan maksaa aikuisilta 8€ ja perhelipun saa 16€:lla. Perhelipulla pääsee sisään messuille kaksi aikuista ja kaikki perheen alle 18-vuotiaat lapset. Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään maksutta aikuisen seurassa. Molempina messupäivinä klo 14-16 välillä pääsylippuja myydään alennuksella; aikuiset maksavat 6€ ja perhelippu maksaa 12€. Kahden päivän lippu maksaa lauantaina ostettuna 12€.

Hämeenkaaren piha-alueella ja viereisellä Hämeensaaren parkkipaikalla on runsaasti maksutonta paikoitustilaa messuvieraiden autoille. Cafe Pannun messukahvilasta saa normaalin kahvilavalikoiman lisäksi myös lounasta molempina messupäivinä.

Lisätietoja tapahtumasta antaa messuisäntä Hannu Tienhaara ja tapahtuman kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.laatumessut.com/hameenlinna0212.htm


Kuva on viime kevään Hämeenkaaren messutapahtumasta, etualalalla Fifty-Sixtyn osasto.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti