perjantai 29. lokakuuta 2021

Tyttö ja Aave Riihimäen vanhalla lasitehtaalla

 


Riihimäen Vanhalla lasitehtaalla tapahtuu jälleen, kun toivottu Tyttö&Aave- installaatio tekee paluun lauantaina 30.10.2021 klo 18–22. Riihimäen Taiteiden yönä 2021 suursuosion saavuttanut installaatio autioituneessa tehdashallissa heijastaa Aaveen ja Tytön yhteistä matkaa historian varjojen läpi valssaten. Tyttö&Aave on tarina työstä, toveruudesta ja omien siipien löytämisestä, se tuo herkällä ja vaikuttavalla tavalla näkyviin lasin historian, perinnön ja jatkuvuuden.

Installaatiokokonaisuus on lasitaiteilija Tiia Tirrosen tuotanto, joka pitää sisällään lasia, valokuvaa, varjotaidetta, runoutta sekä videoinstallaation. Sen tavoitteena on tuoda Riihimäen Vanhan lasitehtaan mahdollisuuksia ja arvoa näkyviin tilojen luovan käytön muodossa.

Installaatiokokemuksen lisäksi lasitehtaan katutasossa on avoimet ovet -tapahtuma, jossa esittäytyy tuoreiden tekijöiden pop-up -taidelasigalleria. Galleria on Maiju Tahkolahden käsialaa ja se edustaa hänen omaansa sekä Tiia Tirrosen tuotantoa.

Lisäksi illan aikana voi tulla seuraamaan, kun Marja Hepo-aho puhaltaa Maiju Tahkolahden suunnittelemia esineitä Galleria Mafka&Alakosken lasistudiossa.

Kaikkiin illan tapahtumiin sisäänkäynti Galleria Mafka&Alakosken ovesta:
Lasitehtaanaukio 2
11910 Riihimäki
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

 

Lähde: www.mafka-alakoski.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti