lauantai 2. lokakuuta 2021

Kuvia Lahden messuilta

Jokimaan toto-hallissa messuillaan ja raviradalla harjoitellaan.


 

Lahden Jokimaan raviradan katsomorakennuksen toto-hallissa on meneillään antiikki- ja keräilymessut. Aamulla tapahtumavieraiden jono ulottui pitkälle ulos ja ainakin ensimmäisen tunnin aikana jonoa syntyi lippuluukulle tuon tuosta. Tällaisia myyntitapahtumia on kaivattu ja nyt koronatilanteen helpottaessa ihmiset uskaltautuvat liikkeelle. Kasvomaskeja käytetään onneksi edelleen ja käsiä desinfioidaan, joten turvallisuudesta huolehditaan yhä.

Monenlaista mielenkiintoista tavaraa on tarjolla ja pari harvinaisempaakin lasiesinettä oli esillä. Messut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 10–16.

Tapahtuma keräsi runsaan joukon vanhoista tavaroista kiinnostuneita Lahteen.

Oiva Toikan Varista on vähän tuunattu ja siitä on tullut Pörssihai. Teoskokonaisuuteen kuuluu myös Kerttu Nurmisen tekemä taustataulu.Teppo Lehtisen tuunaaman Pörssihain myyntiesitteen kopio. Taustalla näkyy Kerttu Nurmisen taulu.


Suomalainen kristalli on aliarvostettua; tässä Saara Hopean suunnittelema maljakko.Edellisen kuvan karahvin lasimassaan on jäänyt pyöreä kivenpalanen.


Takana keskellä on Gunnel Nymanin Ylösnousemus.


Värilasi viehättää monia.


Samoin aurinkopullot.Ikkunan vieressä valoa on riittämiin, mutta toto-hallin valaisimet pitäisi vaihtaa, jotta kaikilla paikoilla olisi riittävästi valoa.


Nanny Stillin Majakoita oli ainakin parilla osastolla.


Ruotsalainen P-O Ström on suunnitellut paljon värikkäitä maljakoita 1970-luvulla, mutta oikealla oleva väritön versiokin on hieno: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2021/03/po-stromin-varikkaita-maljakkoja.htmlMyös kirjallisuutta löytyy messuilta.


Samoin tekstiilejä.Kupittaan laulukööri.


Aurinkopullon kaikki neljä kokoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti