perjantai 8. lokakuuta 2021

Kaapelilla rakennettiin messuja

 

Pertti Mäkelä Riihimäeltä asettelee lasiesineitään.


Helsingin kaapelitehtaalla valmistauduttiin huomisia messuja varten: kannettiin tavaraa sisään, pystytettiin pöytiä ja hyllyjä, aseteltiin myyntiartikkeleita näkyville. Viimeistään huomenna kaikki on valmista, kun ovet avataan yleisölle klo 10. Lauantaina messut ovat avoinna klo 10–17 ja sunnuntaina klo 10–16.

Tarkemmat tapahtumatiedot: https://www.keräilykuume.fi/retro--vintage--design-expo

Merikaapelihallin meren puoleinen pääty.


Vasemmalla Oiva Toikan maljakko N 406, joka oli tuotannossa 1964–67. Oikealla Kaj Franckin Linnunpesä KF 303, joka oli tuotannossa 1964–65.Keskellä oleva malja on ilmeisesti Nanny Stillin Ametisti-sarjaa.


Brummer & Brummerin osasto valmistuu.

Nanny Stillin Harlekiini-sarjaa ja pari isokokoista Sirkku Kumelan kynttilänjalkaa.


Etualalla Kauklahden liuhureunainen laakea malja.

Huomenna näemme mitä näille Kauppahuone Annukan pöydille on aseteltu.


 

1970-luvulla jääkiekon SM-liiga julkaisi otteluohjelman myös seinätekstiilin muodossa. Kaudella 1977-78 liigassa oli vain 10 joukkuetta.


Kahvi Oy – Kaffe Ab Paahtimo markkinoi kahvituotteitaan nimellä OKA-kahvi. Yritys perustettiin 1909, vuonna 1964 osake-enemmistö siirtyi kaupan keskusliike Tukolle. Seuraavana vuonna Tuko liitti toiminnan omaan kahvipaahtimoonsa, joka sijaitsi Sörnäisissä. Sen toiminta loppui 1986.


Vasemmalla Arabian Asteri-kannu ja oikealla Kenno 2 –kannu. Näiden takana Riihimäen mittakannu ja Pingviini-kaadin. Etualalla vanhoja Finlaysonin nenäliinapakkauksia. Mukana myös kaksi Miina Äkkijyrkän koristelemaa Arabian Marimekolle valmistamaa Iltavilli-mukia.


Kuvataidettakin on tarjolla.4 kommenttia:

  1. Tuossa yhden kuvan keskellä,kysytty onko Helena Tynelin Pingviini sarjaa. Ei ole,on Nanny Stillin Ametisti sarjaan kuuluva malja.

    VastaaPoista
  2. 4 kuva on mielestäni Nanny Stillin on Ametisti malja jota tehty 4 koossa ja kun ei tuossa ole ilmoitettu mittoja niin jää

    arvailujen varaan hinta

    VastaaPoista