lauantai 21. syyskuuta 2019

Henriikka Pölläsen lasiteoksia Riihimäellä


 
Henriikka Pöllänen: Linnut III

Suomen lasimuseossa on esillä Henriikka Pölläsen teoksia hänen omassa Valovuodet –näyttelyssään ja hän on mukana myös Taas kiertueella –ryhmänäyttelyssä, joka esittelee uutta eurooppalaista lasikaiverrusta. Lasin kaivertaminen on vain yksi Pölläsen käyttämistä ilmaisukeinoista, hän on erikoistunut lasimaalaukseen.

 
Henriikka Pöllänen Taas kiertueella 
–näyttelyssä oman Uranium heritage 
–teoksensa takana.


Henriikka Pöllänen: Uranium heritage.
Lähikuva tästä teoksesta on ryhmänäyttelyn 
Back on Tour -kirjan kansikuvassa.

Henriikka Pöllänen on valmistunut Ikaalisten taide- ja taideteollisuusoppilaitoksesta lasiartesaaniksi 2014. Silloinhan IKATA:n lasikoulu toimi vielä Kihniön sivutoimipisteessä. 
2019 Pöllänen valmistui Hämeen ammattikorkeakoulusta lasi- ja keramiikkamuotoilijaksi. Hänellä on lasialan opintoja myös ulkomailta, mm. Virosta ja USA:sta.
Pöllänen osallistui Suomen lasimuseon vuonna 2017 järjestämälle kaiverruskurssille ja sieltä hän sai kipinän kaivertamiseen. Henrikka Pöllänen osallistui myös tänä syksynä museon järjestämälle jatkokurssille.
Hän on aikaisemmin käyttänyt lasin työstämiseen myös hiekkapuhallusta ja dremel-pienoisporaa. Ylipäätään lasin kylmätyöstömenetelmät ovat niitä, joita Pöllänen käyttää. Esimerkiksi yhteisnäyttelyssä esillä olevat maljakot, joita hän on kaivertamalla/hiomalla työstänyt, on ostettu ”raakalasimaljakkoina”.

Hänen omassa näyttelyssään on esineitä, joissa materiaalina on käytöstä poistettuja lasimuseon vitriinien lasiseiniä.Henriikka Pölläsen Valovuodet-näyttely on esillä 27.10. asti.

Taas kiertueella – Riihimäeltä Coburgiin –näyttely on esillä 31.12. asti.


 Henriikka Pöllänen: Genesis
Lasiesine, joka on kuin cameo-koru.


Henriikka Pöllänen


Nämä Dead wood -sarjan veistokset Pöllänen 
on valmistanut vaahtolasista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti