sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Sauli Suomela – Drops of Color


Muotoilija Sauli Suomela Drop Fat
–esineidensä takana.
 
Suomen lasimuseossa Riihimäellä on esillä Sauli Suomelan taidelasiesineitä toisen kerroksen parvella. Riihimäeltä kotoisen oleva teollinen muotoilija on nyt päässyt tekemään esineitä, joita ei voi suunnittelupöydällä eikä 3D-mallinnoksellakaan nähdä täysin lopullisessa muodossa etukäteen, kun lasiesineen valmistusprosessissa hytissä sattuma voi vielä vaikuttaa lopputulokseen.

Näyttelyssä on muottiin puhallettuja sekä valulasisia teoksia. Muotoilijana Pentagon Designissa häntä kiinnostavat teokset, jotka synnyttävät tunnelman erityisen kontrolloidusta muodonannosta. Samaan aikaan lasin sattumanvaraisuus synnyttää teoksille niiden toisella tavalla kiinnostavat luonteenpiirteet.

Muottiin puhallettuja suuria lasiesineitä on kolmessa eri muodossa, jotka ovat saaneet inspiraationsa vedestä ja erityisesti pisaran muodosta, ollen kuitenkin muodoiltaan täysin hallittuja ja geometrisia. Myös lasin väri ja läpinäkyvyys ovat suuressa roolissa muotoilijan töissä. Muottiin puhalletuissa teoksissa vahvat värialueet ovat täysin sattumanvaraisia hallitun ulkomuodon sisällä, antaen töille uniikin ja lasille ominaisen luonteen. Erilaiset lasin työstämisen menetelmät tekevät lasitaiteen tekemisestä erityisen kiinnostavaa ja haastavaa.

Esineet on valmistettu Lasismin hytissä Riihimäen vanhalla lasitehtaalla, mutta jälkityöt Sauli Suomela on tehnyt itse ja hänen isänsä on valmistanut esineiden muotteja.

Näyttely on esillä lasimuseossa 18.5.–2.7.2017
 
Sauli Suomelan Drops of Color
–näyttely Suomen lasimuseossa.

Suomelan pisaran muotoisia Drop Thin –lasiteoksia.

Drop Fat –taidelasiesineitä.

Näiden lasiesineiden nimi on Capsule.
 
Sauli Suomela: Sphere (purple green).

Tämä on Sphere (RGB).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti