keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ylen Teema –kanavalla esitettiin muotiohjelmia Ylen arkistosta

Eilen illalla Teemalla esitettiin Muodissa mukana -ohjelmakokonaisuus, jossa oli muotiohjelmia eri vuosikymmeniltä. Vanhin oli vuodelta 1939 ja uusin vuodelta 1971. Tarjolla oli siis vintagea ja retroa. Viiden arkisto-ohjelman lisäksi nähtiin tuore Marko Gustafssonin tekemä modisti ja vintage-harrastaja Fiona Timantin kymmenminuuttinen haastattelu. Timantti tunnetaan ehkä parhaiten Lady Gagalle tekemästään Mouse Fatale -päähineestä.

Toimittaja Marko Gustafsson ja Fiona Timantti.
Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi

Ainoastaan kaikkein vanhimmassa näytteessä on jonkin verran rekvisiittaa ajankuvaa tuomassa, mutta lasiesineitä ei ole havaittavissa. Monet vanhat kotimaiset elokuvat ovat vanhojen huonekalujen, esineiden, tekstiilien ja arkkitehtuurin harrastajalle mielenkiintoisia tutkimuskohteita. Eräs mieleen parhaiten jääneistä on Vihreä kulta, jossa funkkisarkkitehtuuri ja funkkisesineistö esitetään kuvaamassa ihmisen vieraantumista ”oikeasta elämästä”, jota tässä elokuvassa esittää tukkilaiselämä pohjoisissa havumetsissä lumen keskellä.
Teemalla esitetyt Ylen Elävän arkiston ohjelmat ja aikaisemmin esittämätön Arkistovieraana Fiona Timantti –haastattelu ovat nähtävissä Ylen Elävässä arkistossa: http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/elava-arkisto-muodissa-mukana


Vintagen osuus vanhojen tavaroiden kaupassa on kasvanut viime vuosina ja myös siihen erikoistuvien keräilijöiden määrä kasvaa koko ajan. Vintage-vaatteiden ja –esineiden keräilijät eroavat ehkä muista vanhan tavaran keräilijöistä siinä, että he myös käyttävät keräämiään tavaroita.

Takavuosien muoti-ikoni Kaarina Kivilahti.
Kuvaruutukaappaus: www.bukowskismarket.com

Vintagen ja muiden vanhojen vaatteiden huutokauppa on Suomessa ollut vähäistä, mutta juuri tänään on avautunut Bukowskilla ”Kivilahti ladies – vintage & fashion” -huutokauppa. Kivilahden perhe on tuonut kansainvälisen couture-muodin Suomeen jo 1980-luvulla ja tehnyt paljon töitä muotitaiteen arvostuksen edistämiseksi Suomessa. Kokoelma koostuu noin 130 laadukkaasta Vintage & Fashion tuotteesta - kengistä vaatteisiin ja laukkuihin. Myytävänä on tuotteita muun muassa Pradalta, Miu Miulta, Karl Lagerfeldilta, Yves Saint Laurentilta, Dolce & Gabbanalta, Christian La Croixilta, Chloélta ja Versacelta. Kuvallinen huutokauppaluettelo löytyy Bukowskis Marketin netistä: https://www.bukowskismarket.com/fi/pages/kivilahti-ladies?utm_campaign=Kivilahti&utm_content=Kivilahti&utm_medium=Tema&utm_source=Site2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti