tiistai 1. lokakuuta 2013

TAPIO WIRKKALA – Monipuolinen muotoilija

Tapio Wirkkalan muotoilemia muovipulloja. Kuvan aukeama on Taideteollisuusmuseon julkaisemasta kirjasta Tapio Wirkkala – Ajattelevat kädet. Tuula Poutasuo on yksi kirjan kirjoittajista.

Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää yleisöluennon Suomen lasimuseossa Riihimäellä torstaina 10.10.2013 klo 18:00 alkaen. Tuula Poutasuo kertoo Tapio Wirkkalan monipuolisesta muotoilijan urasta keskittyen ennen kaikkea muuhun kuin lasiin. Luennolle on vapaa pääsy. Yleisöä pyydetään saapumaan klo 18.00 mennessä, koska museon ovet suljetaan silloin. Samalla on mahdollista tutustua myös Tapio Wirkkala –näyttelyyn.


TAPIO WIRKKALA - Lasin ja hopean runoilija

Keräilijöiden pitkään toivoma näyttely Tapio Wirkkalan suunnittelemista taidelasi- ja hopeaesineistä on auki Suomen lasimuseossa vuoden loppuun 31.12.2013 saakka.

Suomen lasimuseo on Wirkkalan oma paikka – akateemikko Tapio Wirkkala suunnitteli 1980-luvun alussa avatun museon muutostyöt ja perusnäyttelyn. Museorakennus on vuonna 1914 rakennettu alun perin Paloheimo Oy:n turvejauhetehtaaksi ja toimi pitkään lasitehtaana.
 
Näyttely Tapio Wirkkala – Lasin ja hopean runoilija perustuu Kyösti Kakkosen yksityiskokoelmaan. Näin on mahdollista nähdä monia todella harvinaisia Wirkkalan suunnittelemia taidelasi- ja hopeaesineitä.

Esineet ovat pääosin toteutettu Iittalan lasitehtaassa ja Kultakeskus Oy:ssä.

Suomen lasimuseo on auki tiistaista sunnuntaihin 10-18, maanantaisin suljettu.
 
 
Lähde: Suomen lasimuseo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti