lauantai 19. lokakuuta 2013

Kuvia Porvoon antiikkimessuilta


Porvoon Taidetehtaassa on meneillään Rannikon Messujen järjestämät antiikki-, taide- ja keräilymessut. Tänään oli etelärannikolla tiet jäässä ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Kesärenkailla oli aamulla vaikeuksia varsinkin risteyksissä ja jalankulkijoillakin oli vaikeuksia Porvoon jäisillä jalkakäytävillä. Olisivatkohan edellä mainitut syyt aiheuttaneet sen, että aamukymmeneltä messujen avautuessa oli yleisöä melko niukasti paikalla. Messut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 10 – 16.

Rannikon Messujen seuraava tapahtuma on pyhäinpäivänä Forssassa järjestettävät antiikkimessut. Pienen tauon jälkeen Forssa on palannut messuohjelmaan ja vanhan tavan mukaan messut järjestetään samaan aikaan Helsingin Wanhan Sataman antiikkimessujen kanssa.
Porvoon Taidetehtaassa järjestetään messut seuraavan kerran huhtikuussa 2014.
Porvoon Taidetehtaalla on läsnä kolmisenkymmentä kauppiasta.


Vanhojen lasiesineiden tarjonta Taidetehtaalla ei ole kovin laaja.


Harva kai arvostaa Maija Carlsonin filigraaniesineitä ihan näin paljon ?
Suomalaisten naismuotoilijoiden teoksia: Saara Hopean väritön Kupla –maljakko pienintä kokoa, Helena Tynellin kaksi Kukkaista, Tamara Aladinin vihreä Kleopatra 1500 –maljakko.


”Sähköuunissa kestokäsitelty” – onkohan tuosta käsittelystä ollut oikeasti hyötyä
 vai onko se ollut vain mainoskikka ?


Lasiesineitä nämäkin: putkiloissa on ollut karamellinäytteitä myyntiedustajan käyttöön kätevässä salkussa. Talvisodan alettua Vasiljeffien perheyritys jatkoi toimintaa Hämeenlinnassa Pohjola-Koitto –nimellä. Kaupungin keskustassa sijainnut tehdas lopetti 1971, jonka jälkeen yrityksen toimintaa jatkoi Lasse Liemola Tuusulan Hyrylässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti