sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Uusi antiikkilehti: Golden VintageSuomalaiset vintage-harrastajat ovat saaneet oma lehden, kun Golden Vintage –lehden ensimmäinen numero on hiljattain ilmestynyt. Lehden julkaisijaksi on ilmoitettu vain Golden Vintage ilman sen tarkempaa määrittelyä (yhtiö? - yhdistys?) ja osoitteeksi postilokero Tampereella, eivätkä lehden nettisivut vielä toimi.

Suomessahan toimii tämän alan harrastajien yhdistys Fintage ry, jolla on omat nettisivut: http://www.fintage.net/blogi/about/  Kun yhdistyksen nettisivuilla ei ole mitään uutista tästä lehdestä, niin ilmeisesti tuolla yhdistyksellä ei ole tekemistä tämän lehden kanssa. Ilmeisesti kuitenkin tuon yhdistyksen aktiivisin toiminta tapahtuu Tampereen seudulla, joten taitaa Manse olla Suomen vintage-pääkaupunki ? Yhdistyksellähän oli oma osasto viime kesänä Kangasalan rompetorilla eli Restauranta –tapahtumassa, jossa heidät kyllä huomattiin tyylikkään pukeutumisensa ansiosta.
 
 

Lehden päätoimittaja Kaisa Riihinen kirjoittaa ensimmäisessä numerossa: ”Tämä lehti on tulos innostuneiden, hyvin erilaisten alansa asiantuntijoiden, harrastajien ja untuvikkojen yhteiseksi muodostuneesta unelmasta. Vahvin ajatus on kiteytynyt siihen että Golden Vintage ei ole musiikki-, auto-, keräily-, vaate- tai sisustuslehti, vaan toivoakseni omaleimainen ja elinvoimainen sekoitus kaikkea tuota ja vielä vähän muutakin.”

Lehden etusivun toisessa kirjoituksessa lehden toimituskuntaan kuuluva Tomppa Kekäläinen kirjoittaa: ”Vanhan nostalgiaesineistön keräily sinällään on vanha harrastemuoto, mutta koskaan aiemmin tämä niin sanottu marginaaliharrastus ei ole kokenut sellaista valtaväestön suosiota kuin nyt. Erityisesti 50-70-lukujen lähihistoria on kovassa huudossa, osuuhan noille vuosikymmenille monen harrastajan lapsuusmuistot. Toisaalta on hauska havaita, kuinka vintage-harrastus puhuttelee myös nuorempia sukupolvia. Nuoret diggailevat muumioituneiden esi-isien aikakaudessa sen arkipäiväisiä esineitä ja kulttuuria usein hymyssä suin. … Luultavasti tämä arkipäiväisyys onkin koko vintagen suosion salaisuus”.

Golden Vintage –lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja tässä ensimmäisessä numerossa on 92 sivua kannet mukaan lukien. Irtonumero maksaa 8,90 euroa. Lehti on painettu Tallinnassa. Ohessa on muutama kuva maistiaisiksi lehdestä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti