tiistai 15. lokakuuta 2013

Ruotsalaisen Retro-lehden Helsinki-opas


 
Ruotsalaisella sisustus- ja kotoilulehti Hus&Hem´illä on suosittu ”sivujulkaisu” Hus-o-Hem RETRO. Tämä julkaisu keskittyy 1950- ja 60-lukujen trendeihin ja muotoiluun. Lehden irtonumeroita myydään myös Suomessa ja täkäläiset retroharrastajat seuraavat alansa kehitystä muun muassa tämän lehden kautta. Lehden tuoreessa numerossa 5/2013 on julkaistu lehden ruotsalaislukijoiden Helsingin matkojen avuksi ”Stor Helsingfors-guide”. Tuo tarkoittaa viiden sivun mittaista kuvallista esittelyä Helsingin retroliikkeistä ja museoista.Suomalaistuotteet ovat muutenkin vakiintunut osa lehden sisältöä. Monet lehdessä esitellyt skandinaaviset esineet kiinnostavat myös suomalaisia, ovathan makutottumukset hyvin samanlaisia niin Ruotsissa kuin Suomessakin. Esineitä on helposti myös helposti saatavilla molemmissa maissa esimerkiksi Bukowskis-Marketin ja Traderan nettihuutokauppojen välityksellä.

Lehden irtonumero maksaa Suomessa 6,90 euroa.Näissä Mari Simmulsonin Upsala-Ekeby:n keramiikkatehtalle maalaamissa naisissa on paljon samaa kuin Laila Zinkin Kupittaalle tekemissä naiskuvissa.

1 kommentti:

  1. Tällaista samantyylistä lehteä kaivataan kuumeisesti Suomessa. Lehti on erinomaisesti toimitettu, kaikikinpuolin hyvä julkaisu.

    VastaaPoista