tiistai 2. huhtikuuta 2024

Aimo Sulosen maljakko

 

Aimo Sulosen suunnittelema hiontakoristelu Riihimäen Lasin isossa maljakossa.

Brittiläinen lasinkeräilijä lähetti kuvia sikäläisiltä antiikkimessuilta ostamastaan maljakosta, joka näyttää olevan Riihimäen Lasin valmistama. Siihen on hiontakoristelun suunnitellut Aimo Sulonen, joka on ehkä myös itse hionut sen.

Thanks for the pictures, Timmer!
Ohessa on myös kuva Riihimäen Lasin Taidelasikuvastosta vuodelta 1951. Kuva on otettu monistetusta versiosta ja siksi ääriviivat ovat pehmeät. Ehkä tuota kuvastoa ei ole lainkaan painettu kirjapainossa, kun sen ulkoasu on kovin vaatimaton.

Kuva on Riihimäen lasin vuoden 1951 taidelasikuvastosta. Vaatimattoman ulkoasun perusteella se on tarkoitettu vain tehtaan sisäiseen käyttöön. Nimikirjaimet A.S. kuvan alla kertovat, että nuo alimmat versiot on creditoitu Aimo Suloselle.

Tässä blogissa on julkaistu aikaisemminkin kuvia Sulosen tuotannosta, ohessa muutama linkki:

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2017/12/hyvaa-uutta-vuotta.html

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2013/02/lasinhioja-aimo-sulonen.html

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2020/04/tamakin-on-sulonen.html

2 kommenttia:

  1. Onko arviota hintaluokasta?

    VastaaPoista
  2. Näitä on välillä näkynyt myynnissä alle satasella ja toisinaan niistä pyydetään muutamaa satasta. Tällä perusteella mahdoton sanoa mikä olisi käypä markkinahinta tällä hetkellä. Ylipäätään väritöntä kristallia ei arvosteta tällä hetkellä ja huutokaupoissa ne menevät halvalla, jos lainkaan, kaupaksi. Sääli, kun enää ei edes taida olla sellaisia hiojia, jotka pystyisivät tuollaisia tekemään.

    VastaaPoista