keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Kerttu Nurmisen tuotantoa esillä Iittalassa

 

Kerttu Nurmisen muotoilemia lasiesineitä. Kuva: Ella Tommila / Suomen lasimuseo.


Suomen lasimuseon näyttely ”Luontoni, maailmani – Kerttu Nurminen” on ollut avoinna Designmuseo Iittalassa huhtikuun puolivälistä alkaen, mutta näyttelyn avajaistilaisuus pidetään la 13.5.2023 klo 14.00 Designmuseo Iittalassa. Tilaisuudessa on paikalla myös taiteilija Kerttu Nurminen.

 

Kerttu Nurminen näyttelyssään Riihimäellä 2018.


Kerttu Nurminen (1943-) on lasitaiteilija ja muotoilija, joka teki elämäntyönsä Nuutajärven lasitehtaalla vuosina 1972–2007. Kollegoinaan hänellä oli Kaj Franck, Heikki Orvola sekä Inkeri ja Oiva Toikka. Nurminen oli alun perin valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta keraamikoksi.

 

Kerttu Nurminen: Syyslento.


Kerttu Nurmisen tuotanto on monipuolinen ja siihen kuuluu niin kaikille suomalaisille tuttuja käyttölasisarjoja - kuten Mondo ja Verna - kuin uniikkiesineitäkin. Hän suhtautui uteliaasti erilaisiin lasin käsittelemisen tekniikoihin ja kehitti niitä myös itse. Miehensä lasimestari Olavi Nurmisen kanssa hän toteutti esineitä luomallaan pilkkufiligraanitekniikalla.

Kuva Kerttu Nurmisen Luontomatkalla lasin ihmemaassa –näyttelystä Suomen lasimuseossa 2018.

Nurminen on itse maininnut tärkeimmäksi inspiraationsa lähteeksi kotipaikkaansa Nuutajärveä ympäröivän luonnon: esineisiin onkin tallennettu niin ruskaisia sienimetsiä, iloisesti kukkivia unikoita kuin poutapilviäkin. Esineille on leimallista tekniikoiden taidokas hallinta sekä aiheen ja siihen liittyvän värimaailman hienostunut käsittely.

Näyttelyn esineet on valikoitu Suomen lasimuseon ja yksityisten keräilijöiden kokoelmista.

 

Näyttely on esillä 15.4.–1.10.2023 ja Designmuseo Iittala on avoinna:

toukokuu:                   la-su klo 11–17

kesä-elokuu:              ti-su klo 11–17

23.6.–24.6.                 suljettu

syyskuu:                     la-su klo 11–17

Lähde: Suomen lasimuseo

 

Kerttu Nurmisen tuotantoa oli esillä Suomen lasimuseon suuressa salissa kesällä 2018. Sitä näyttelyä on esitelty tässä blogissa mm: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2018/07/kerttu-nurmisen-luontomatkalla-lasin.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti