maanantai 2. toukokuuta 2022

Suomen lasimuseo ja Annantalo vievät lapsia ja nuoria lasin maailmaan

 

Annantalo on alun perin rakennettu kansakouluksi Helsingin Annankadun varteen. Kouluna se toimi vuoteen 1969. Vuodesta 1987 talossa on toiminut lasten ja nuorten taidekeskus. Kuva: By Flamenc - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3507236


Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo ja lasin valtakunnallinen vastuumuseo Suomen lasimuseo ovat yhdistäneet voimansa taideopetuksessa ja muotoilukasvatuksessa. Vuonna 2022 vietetään YK:n kansainvälistä lasin vuotta.

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Se on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Yhteistyötä tehdään näyttelyiden, tapahtumien ja oppimisen merkeissä. Pitkään valmisteltu hanke alkaa näkyä yleisölle Annantalon 35-vuotisjuhlavuotena syksyllä 2022. Lähtökohtana ovat lasi ja sen monet ulottuvuudet – kemialliset olomuodot, raaka-aineet, kerrokset, värit, muodot – sekä abstrakti.

”Minulle lasi on aina ollut kiehtova vastakohtien materiaali: se voi olla sekä kestävää että haurasta, terävää että sileää, moninaisuudessaan lasi on suorastaan häkellyttävää. Ihanaa, että pääsemme inspiroitumaan siitä koko Annantalon voimin! Lasimuseon kanssa käynnistynyt yhteistyö aloittaakin teeman, joka näkyy meillä niin näyttelyissä kuin opetuksessa pitkälle vuoteen 2023”, kertoo Annantalon kulttuurituottaja Harri Piispanen.

Suomen lasimuseo kehittää vastuumuseona lasiin liittyvää kulttuuriperintö- ja muotoilukasvatusta. Annantalon kokonaisuuteen liittyy ainakin elämyksellinen näyttely ja tapahtumapäiviä.

“Museon omille asiantuntijoille Annantalon pedagogien kanssa tehtävä yhteistyö on inspiroivaa. Se avaa varmasti meillekin uusia näkökulmia tulevien lapsille ja nuorille suunnattujen palveluiden kehittämiseen”, iloitsee Suomen lasimuseon johtaja Hanna Mamia-Walther.

Lähteet: Suomen lasimuseo ja www.annantalo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti