keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Lasisia tuhkakuppeja

 

Tj. Reino Kaukorannan eläkkeellelähdön muistoesine.


Silloin kun vielä valmistettiin lasisia tuhkakuppeja, niin niitä tehtiin myös erilaisten tapahtumien muistoksi. Ohessa pari tuollaista, joista toinen on tehty Humppilassa toimitusjohtaja Reino Kaukorannan eläkkeellelähdön kunniaksi ja toinen Round Table –järjestön kansainvälisen kokouksen kunniaksi

 

Humppilan massiivinen tuhkakuppi.


Helanderin veljesten perustama Humppilan lasitehdas ajautui talousvaikeuksiin 1970. Laivanvarustaja Rolf Alander osti pakkohuutokaupassa tehtaan irtaimiston ja käynnisti toiminnan uudelleen perustamalla Humppilan Uusi Lasitehdas Oy:n, jonka toimitusjohtajaksi nimettiin Reino Kaukoranta 1.9.1970 alkaen. Hänen suunnittelemansa uusi lasitehdas käynnistettiin 1.12.1971. Kaukoranta jäi eläkkeelle 31.3.1984. kesällä 1986 tehdaskiinteistö ja toiminta myytiin Nuutajärven lasitehtaalle.

 

Round Table –järjestön tuhkakuppi on taivutettua tasolasia, johon on silkkipainotekniikalla tai vastaavalla liitetty kuvio teksteineen.Round Table on nuorten miesten kansainvälinen järjestö, joka perustettiin Englannissa 1927. Suomeen sen toiminta laajeni 1948 ja nykyään Round Table Suomi Finland -järjestöllä on toimintaa yli 80 paikkakunnalla.

Järjestön World Council Meeting on järjestetty Turussa 1965.

 


Lasisia tuhkakuppeja on esitelty aikaisemminkin tässä blogissa:

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/05/tuhkakuppeja-vai-taidelasia.html

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/10/lasitehtaiden-omia-tuhkakuppeja.html

https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/03/lisaa-varikkaita-tuhkakuppeja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti