perjantai 26. marraskuuta 2021

Lasimuseossa joulutori huomenna lauantaina

 

Suomen lasimuseon joulukuusi on sisääntuloaulassa.


Joulutori-päivänä lauantaina 27.11.2021 kello 10–15 Suomen lasimuseossa ja Suomen Metsästysmuseossa tunnelmoidaan joulua. Käsityöläisten myyntipöydät täyttävät museoiden näyttelytilat sekä yhteisen piha-alueen, ja parhaita lahjaideoita voi poimia myös museokaupoista.

Suomen lasimuseon ja Suomen metsästysmuseon yhteistapahtumassa luvassa myös musiikkiohjelmaa ja askartelua.Joulutorin aluksi voit pysähtyä lasitaiteen keskelle kuuntelemaan sellisti Reeta Nikkolan soittamaa rauhallista joulumusiikkia Suomen lasimuseossa Kirsti Taiviolan Empiria-näyttelyn tilassa alkaen kello 10:45. Musiikkiesitys kestää noin kaksi tuntia. Lasimuseon parven non stop -työpajassa voit taas
loihtia joulukortteja ja muita tervehdyksiä läheistesi iloksi. Lasimuseon rakennuksessa sijaitsevassa ravintola Klaasissa tarjoillaan tapahtumapäivänä Joulutorin brunssi. 

Näkymä lasimuseon jouluisesta myymälästä.Metsästysmuseon jouluikkuna valaistaan Joulutori-päivänä, ja molemmissa museoissa on lapsille järjestetty tonttujen etsintäkilpailu, johon osallistuneiden kesken arvotaan palkinto. Museoiden näyttelyt ovat myös kaikkien vieraiden nähtävillä. Suomen Metsästysmuseon vaihtuvina näyttelyinä nähdään Maritta Meckelborgin taidetta sekä vuoden 2020 palkittuja luontokuvia. Lasimuseossa esitellään Kirsti Taiviolan lasitaiteen lisäksi suomalaisen lasialan koulutusta.

Samalla voitte ihastella aulassa Suomen lasimuseon joulukuusta, joka on koristeltu vanhoilla lasisilla joulukoristeilla. Luentosalissa pyörii video, jossa nähtävänä miten näitä lasikoristeita oikein valmistetaan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Joulutori järjestetään Suomen lasimuseossa ja Suomen Metsästysmuseossa lauantaina 27.11. kello 10–15 (Tehtaankatu 23, Riihimäki).

Lähde: Suomen lasimuseo

Museomyymälässä on joulukoristeita ostettavissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti