sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Tunnetko Arabiaa, Karhulaa? - Yleisötapahtumassa luentoja, esineiden tunnistusta ja arviointia sekä esinemyyntiä.Merikeskus Vellamossa järjestetään lauantaina 9.3. klo 10–17 yleisötapahtuma, jossa voi kuunnella esitelmiä Karhulan lasitehtaan ja Arabian keramiikkatehtaan tuotannosta, arvioituttaa esineitään asiantuntijoilla sekä tulla myymään tai ostamaan lasi- ja keramiikkaesineitä. Tapahtuma liittyy Merikeskus Vellamossa esillä oleviin Karhulan lasitehtaan tuotannosta kertovaan Lasia kaikille -näyttelyyn ja Arabian kannuista koostuvaa yksityiskokoelmaa esittelevään Arjen nostalgiaa -pienoisnäyttelyyn.

Luennoimassa ovat intendentti Kaisa Koivisto Suomen lasimuseosta, amanuenssi Susanna Thiel Designmuseosta sekä kymenlaaksolainen keräilijäpariskunta Virve ja Heikki Mattila. Esineiden arvioinnista vastaavat huutokauppatalo Hagelstam & Co:n asiantuntijat.

Ohjelma:
klo 10-13 lasi- ja keramiikkaesineiden myyntiä
klo 11–12 Virve ja Heikki Mattila: Keräilykohteena Arabian maitokannut
klo 13–14 Kaisa Koivisto: Karhula vastaan Riihimäki, lasitehtaat kilpasilla
klo 14–15 Susanna Thiel: Arabian designin taitekohdat: muotoilua ja koristetaidetta
klo 15–17 Hagelstam & Co: lasi- ja keramiikkaesineiden arviointia

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Vellamon näyttelyihin pääsee tutustumaan pääsymaksun hinnalla 10/6 € tai Museokortti, alle 18-vuotiaat maksutta.

Lasi- ja keramiikkiaesineiden myyntipaikat tulee varata etukäteen, Hanna Arponen, hanna.arponen@merikeskusvellamo.fi, 040 670 3625.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti