maanantai 25. helmikuuta 2019

Menneiden vuosikymmenten aarteet ja tyyli Hämeenlinnassa viikonloppuna
Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäiset antiikkimessut vuonna 1986 kauppatorin laidalla Raatihuoneella. Kaupungin elinkeinotoimen ja matkailutoimiston, antiikkikauppiaiden kanssa yhteistyönä, järjestämän messutapahtuman nuorin näytteilleasettaja oli hämeenlinnalainen Torsti Nieminen. Niemisen kahden neliön "messuosasto" sijaitsi valtuustosalin rappusten alla. Parfyymi tuoksui huumaavasti rouvien ihastellessa antiikkikauppiaiden valikoimaa. Kristallit, hopeat, pendyylit ja kandelaaberit vaihtoivat omistajaa.

Hämeenlinnan Maistraatin Niemiselle myöntämä leimatuore Huutokaupantoimittajan ammattilupa poltteli nuoren miehen taskussa, kun hän katseli messuhulinaa ihmeissään. Elettiin antiikkitapahtumien nousukauden hurjinta huumaa. Jokin tapahtuman tarjonnassa kuitenkin kaihersi nuoren miehen mieltä jo silloin. Oliko tarjonta hieman liian fiiniä ja antiikkista?

Paljon on vettä virrannut Vanajassa noista ajoista. Hämeenlinnassa on sittemmin järjestetty kymmeniä ellei satoja antiikkimessutapahtumia, useiden eri järjestäjien toimesta.

Hämeenlinnan ensimmäisen messutapahtuman näytteilleasettajana debytoinut Nieminen on elättänyt itsensä huutokauppiaana, antikvaristina, vanhan tavaran kauppiaana, kirpputorin pitäjänä ja monilla muilla ammateilla, viimeiset kymmenen vuotta vanhan tavaran tapahtumien järjestäjänä ExpoNova yrityksensä kautta. Niemisen ExpoNova on järjestänyt kymmenen vuoden aikana antiikki- ja keräilymessuja 14–16 tapahtuman vuosivauhdilla. Nieminen itse ei toimi enää alan kauppiaana, vaan keskittyy tapahtumien tuottamiseen. Viime vuosien aikana ExpoNova on pyrkinyt tuoreuttamaan antiikkimessujen hieman tunkkaista, tai antiikkista, imagoa. Tapahtumien tarjonnassa korostuvat nykyään 50–60 lukujen pohjoismainen muotoilu. Tapahtumien nimiin on myös tuotu uutta, paremmin tapahtumien nykyistä luonnetta kuvaavia ilmauksia; vintage, design ja retro.

  
Kotipaikkansa Hämeenlinnan kantakaupungissa ExpoNova ei tähän mennessä ole järjestänyt tapahtumia. Alan kauppiaat ja yleisö ovat pitkään pyytäneet ExpoNovalta Antiikki & Vintage tapahtumaa Hämeenlinnaan. Kun Hämeenlinnan Elenia Areenalta löytyi maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna riittävän suuri tila tapahtumaa varten, päätti ExpoNova vastata toiveisiin.

Niinpä Elenia Areena täyttyy maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna antiikista, keräilystä, vintagesta, retrosta, designista, ym. vanhasta ja keräilyllisestä tavarasta. Tarjolla on mummolan muistoja ja menneen ajan nostalgiaa!

Suomalaiset, virolaiset ja ruotsalaiset kauppiaat yli 70 osastolla kattavat myyntiin valaisimia, huonekaluja, astioita, lasia, keramiikkaa, taidetta, hopeaa, koruja, kelloja, keräilykohteita, pienpainatteita, rahoja, kortteja, kirjoja, julisteita, peltipurkkeja, emalia, kultaa, vinyylilevyjä, audio-laitteita, tekstiilejä, vintage-vaatetta, asusteita, ym. ym.

Mukana myös Kädentaitajat Areenalla! - tapahtuma. Joka esittelee suomalaisten kädentaitajien tuotantoa, RE-design tuotteita ja tarjoaa käsillä tekemisestä kiinnostuneille vinkkejä ja ideoita omiin tuunauksiin ja askarteluihin.

Vanhojen postikorttien ja rahojen arviointia.

Lasinkeräilijöitä hellitään laadukkaalla käyttö- ja taidelasin valikoimalla kymmenien kauppiaiden osastoilla.

Aikuisten pääsymaksu 8 €. Alle 18 vuotiaat keräilijät maksutta. Lauantaina kello 15–17 välillä ja sunnuntaina kello 14–16 välillä aikuisten pääsymaksu alennettuun hintaan 5 e.
 

Katso lisätietoja tapahtumasta:
https://fi-fi.facebook.com/events/2283781255186020/

Tapahtuman järjestää ExpoNova: www.exponova.fi

Hämeenlinna Antiikki & Vintage
2.3 lauantaina kello 11-17
3.3 sunnuntaina kello 10-16
Elenia Areena, Härkätie 17 B, Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti