maanantai 18. helmikuuta 2019

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut ensi viikonloppuna 23.-24.2.


Kuva on Hämeenlinnan messuilta 
Hämeenkaaresta vuodelta 2011.


Laatumessujen alkuvuoden antiikkitapahtuma palaa yleisön ja kauppiaiden toivomuksesta takasin kaupungin keskustaan. Tapahtuma muutti keskustasta Hämeenkaaren sulkemisen jälkeen Härkätielle muutaman kilometrin päähän kaupungin keskustasta uudelle urheilutalolle eli Elenia Areenalle helmikuussa 2015.

Kun urheilutalolla ilmeni aikataulullisia ongelmia tämän tapahtuman toteuttamisessa, niin nyt tuli hyvä hetki vastata laajojen piirien toivomuksiin ja tilaisuus palauttaa tapahtuma ainakin täksi kerraksi uuteen paikkaan takaisin kaupungin keskustaan. Kysyntä ja odotuksen kauppiaiden keskuudessa osoittautuivat kuitenkin ennakoituakin suuremmaksi ja käytännössä kaikki tarjolla olleet myyntipaikat varattiin kahdessa päivässä uuden järjestämispaikan julkistamisen jälkeen joulukuussa 2018.

Ajan-Muiston valikoimaa Hämeenkaaressa 2011.

Messupaikkana on Lyseon koulun Lukiokadun toimipisteen käytössä oleva vanhan Lyseon uudempi lisärakennus osoitteessa Lukiokatu 7. Tapahtumatiloina on käytössä rakennuksessa sijaitseva Janne-sali sekä juhla-/liikuntasali. Messutilan sisäänkäynti on Lyseon koulukorttelin sisäpihalta ja sinne pääsee Lukiokadun lisäksi myös Birger Jaarlin kadun puoleisesta portista. Tapahtuma on avoinna yleisölle molempina päivinä klo 10–16.

Messujen ajan tilapäisessä paikoituskäytössä on Keskuskoulun piha-alueesta osa ja sinne ajetaan Sibeliuksenkadun ja Koulukadun kautta opastettua reittiä. Koulukorttelin lähikaduilla on melko runsaasti 2-3 tunnin pysäköintikiekolla aikarajoitettuja ja maksuttomia parkkipaikkoja.
 
Näkymä Hämeenlinnan messuilta 
Elenia Areenasta 2017.

Messuilla on entisten vastaavien tapahtumien tapaan myynnissä erilaisia antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, vintagea, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kirjoja, postimerkkejä ja -kortteja, rahoja ja muita numismaattisia kohteita, vanhoja tekstiilejä, yms. vanhaa ja keräilyllistä tavaraa. Muutamalla osastolla on tarjolla myös uusia kädentaitajien tuotteita.

Paikallisista keräilyalan yhdistyksistä ovat tapahtumassa mukana Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry ja Etelä-Hämeen Numismaatikot ry. Yhdistysten osastoilla saa tietoa heidän keräilyalueittensa kohteiden keräilystä, yhdistystoiminnasta sekä tarjolla on myös arviointiapua ja neuvontaa kohteiden ja kokoelmien realisointeihin liittyen.
Messuyleisöä palvelee koko messujen aukioloajan Fresno Hämeenlinna -ravintola Janne-salin sisäkahviossa ja sään salliessa myös pihalla olevassa ruokateltassa.

Fifty-Sixtyn esineitä 2017 Hämeenlinnan messuilla.

Tapahtumaan on pääsymaksu, aikuisten lippu maksaa 6€ ja perhelippu 12€. Perhelipulla pääsee tapahtumaan saman talouden kaksi aikuista ja kaikki perheen alle 18-v. lapset. Alle 15-v. pääsevät maksutta tapahtumaan aikuisen seurassa.

Tapahtuman järjestää Hämeenlinnan Laatumessut / T:mi Hannu Tienhaara.

Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta 
http://www.laatumessut.com/hameenlinna0219.htm 

ja Facebookista tapahtuma löytyy osoitteesta  
https://www.facebook.com/events/208458160109611/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti