perjantai 8. kesäkuuta 2018

Vielä yksi yö ennen Lasi- ja keräilytapahtumaaLasi- ja keräilytapahtuma täyttää lasimuseon
piha-alueet lauantaina 9.6.2018.
 
Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestää perinteisen Lasi- ja keräilytapahtuman Riihimäellä lauantaina 9.6. klo 10–15. Museon piha-alueelle pystytetään lähes 100 myyntiosastoa, joilla myydään pääasiassa taide- ja käyttölasia, mutta myös muuta keräilytavaraa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman aikana on myös lasimuseoon vapaa pääsy ja kannattaakin käydä tutustumassa Kerttu Nurmisen, Helena Tynellin ja HAMK:n opiskelijoiden näyttelyihin. Lisäksi museossa perusnäyttelyssä on esillä kaikkein upeimmat suomalaiset lasiesineet.

Päivän aikana museomyymälässä on tarjouksia, mm. edellisten vuosien Suomalaisen lasin vuosikirjoja 2014- 2017 myydään puoleen hintaan kympin kappale. Painotuore tämän vuoden kirja maksaa 20 euroa.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenille kirjaa jaetaan jäsenetuna yhdistyksen info-pöydässä museon sisäänkäynnin vieressä. Pöydässä voi myös liittyä yhdistyksen jäseneksi ja kun maksaa 25 euron jäsenmaksun heti, niin saa vuosikirjan mukaansa.
 
Klo 10-14 Suomen lasimuseon luentosalissa Metropolia ammattikorkeakoulun esinekonservoinnin opiskelijat esittelevät lasin konservointia käytännön esimerkkien kautta ja tarkastelevat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia rikkinäisiä lasiesineitä ja arvioivat niiden korjausmahdollisuuksia. Luvassa on myös lyhyitä tietoiskuja tasatunnein erilaisten lasiesineiden konservoinnista sekä lasiin liittyvistä ongelmista.  
  
Klo 12:00 Suomen lasimuseon tiloissa Riihimäen kesäkonsertit ry järjestää musiikkituokion "Maistiaisia Kino Sampon konsertista”.


Klo 13:00 Kerttu Nurminen kertoo näyttelystään Luontomatkalla lasin ihmemaassa, paikkana on museon suuri näyttelysali toisessa kerroksessa. Toisen ja kolmannen kerroksen näyttelytiloihin pääsee hissillä. Lasi- ja keräilytapahtuman kanssa samaan aikaan Riihimäellä on Erämessut. Messutoimisto on varannut lähialueen parkkipaikat, jotka ovat asiakkaille maksullisia. Riihimäen keskustasta lasimuseolle pääsee paikallisbussilla, linja nro 2.
Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki

Lasimuseon lounasravintola Kehrä avaa ovensa jo aamulla varhain ja tarjolla on mm. aamiaista. Tapahtuman ajaksi ravintola avaa toisen myyntipisteen ulos, josta saa kahvin lisäksi keittolounasta. Sisällä on tarjolla tukevampi buffet-lounas. Ruokalista löytyy ravintolan sivuilta: www.ravintolakehra.palvelee.fi/ruokalista


Suomalaisen lasin vuosikirja
julkaistaan aikaisempien vuosien tapaan
Lasi- ja keräilytapahtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti