tiistai 19. kesäkuuta 2018

Rubiininpunainen Aurinkopullo


Helena Tynellin muotoileman Aurinkopullon rubiinin-
punainen versio. Kuva: www.bukowskis.com
 
Bukowskin verkkohuutokaupassa myytiin sunnuntaina rubiininpunainen Aurinkopullo 6.200 euron vasarahinnalla. Kun ostaja maksaa tämän päälle huutokauppatalon komission, niin kokonaiskustannus oli lähes 7.500 euroa. Huutokaupan luettelotiedoissa kerrotaan pullon alkuperäksi värimestari Vilho Väljä, Riihimäen lasitehdas. Tehtaalla on siis aikanaan harkittu myös tällaista väriä, mutta massatuotantoon se ei ole tullut. Huhuja on kyllä kuultu, että näitä olisi aikanaan tehty muutama. Tämä oli nyt ensimmäinen julkiseen kauppaan tuotu yksilö.

 
Kuvakaappaus: www.bukowskis.com

9 kommenttia:

 1. No jo on hinta kun on massia mikä ettei

  VastaaPoista
 2. Minulla on juuri tuo sama!!

  VastaaPoista
 3. Ei punaisia aurinkopulloja ole missään myytävänä. Niitä on tehty ilmeisesti vain pieni erä, ehkä kymmenkunta. Kuten tuossa tekstissä kerrotaan, kesällä 2018 sellainen oli ensimmäisen kerran silloin julkisessa huutokaupassa. Jos joku harvoista omistajista joskus laittaan myyntiin omansa, niin varmaan asiasta löytyy tietoa mediasta tai ainakin sosiaalisesta mediasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimestari niitä muutamia teetti esitelli tehtaan myynnille/johdolle mutta pullo ei koskaan päässyt valmistukseen.

   Poista
 4. Olen lukenut jostain, että punaisia aurinkopulloja olisi tehty vuonna 1964 64 kappaletta.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen tieto, yleensä on kerrottu paljon pienempi lukumäärä. Minkälaista informaatiota muilla on tästä? Olisiko jollain tiedossa missä tuo lukumäärä 64 olisi julkaistu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään usko tuohon määrään 64 kpl lähempänä 10 kpl olisi uskottava.

   Poista