keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Nuutajärveläistä lasitaidetta esillä kesällä

Johannes Rantasalon Pippalobakteeri.
 
Lasitaiteilija Johannes Rantasalon lasiteos Pippalobakteeri puolestaan muistuttaa miljardeista vuosista, joita on ollut ennen ihmiselämää. Bakteerit jatkavat pippaloitaan kasvaen ja voimistuen, vaikka moni muu asia ihmiskunnan myötä tuhoutuisi.
www.lasisirkus.fi
Ullamaija Hännisen ja Johannes Rantasalon teokset ovat esillä 1.7.2018 asti.

OHO Gallery
Merikortteli, Punavuori
Pursimiehenkatu 29–31 A, 4 kerros.
www.ohogallery.com

  

Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä –lasinäyttely

Katse taakse ja matkaan kohti uutta! Muistijälki – näyttely penkoo lasintekijöiden muistoja

Lähes jokaisella Suomessa työskentelevällä lasialan ammattilaisella on joku suhde Nuutajärven lasikylään. Se on ollut esimerkiksi opiskelu-, työ-, tutustumis-, ideointi- tai asuinpaikka. Nuutajärvi on jättänyt heihin merkittävän jäljen, muistijäljen.

Muistijälki-näyttelyssä Riihimäellä ja Nuutajärvellä toimivat lasialan ammattilaiset tuovat esiin lasikylän merkityksen itselleen. Inspiraation lähteinä ovat jokin erityinen muisto, yksityiskohta, tapahtuma, henkilö, näkymä tai rakennus.
 
 
Näyttelyyn osallistuvat riihimäkeläisen Osuuskunta Lasismin taiteilijat Maria Jutila, Toni Kokkila, Joonas Laakso, Jaakko Liikanen, Kaappo Lähdesmäki, Maarit Lähdesmäki, Kimmo Reinikka ja Helmi Remes sekä nuutajärveläisen Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn taiteilijat Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen

Näyttelytilana toimii muotoilija Anu Penttisen luotsaama uusi Red Brick Gallery Kahvila + Keittiö Sylvin yhteydessä. Galleria sijaitsee punatiilisen vanhan tehdassiiven katutasossa, ja tarjoaa valoisaa näyttely- ja tapahtumatilaa erilaisille kokoonpanoille ympäri vuoden. Tilassa voi järjestää myös illallisia ja yksityistilaisuuksia.

Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä -näyttely on avoinna 12.5.–2.9.2018, touko–ja syyskuussa ti–su klo 10–17 sekä kesä–, heinä– ja elokuussa ma–pe klo 10–18, la–su klo 11–17. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, yhteistyössä Red Brick Galleryn kanssa. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. Nuutajärven Lasikylässä työskentelee nykyään noin kaksikymmentä muotoilijaa, lasinpuhaltajaa ja käsityöläistä. 225-vuotias Lasikylä on avoinna ympäri vuoden.

Lisätietoja: Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO   www.nugo.fi

  

Taidelasia Nuutajärveltä Yrjö Liipolan taidemuseossa

Muun muassa Kultakalat, Diiva ja Dooris viettävät kesää Yrjö Liipolan taidemuseossa. Suomen vanhimmassa lasikylässä, Nuutajärvellä, työskentelevät lasitaiteilijat ja -puhaltajat kertovat teoksillaan, millaista on tämän päivän taidelasi. Itsenäisenä taiteellisen ilmaisun välineenä materiaali on vallatonta, ilmaisuvoimaista ja uutta etsivää.

Nuutajärvellä on puhallettu lasia yhtäjaksoisesti 225 vuotta. Se on ainoa 1700-luvulla perustetuista lasinvalmistuspaikkakunnista, jossa toiminta on jatkunut näihin päiviin. Lasikylällä on kiinteä historiallinen yhteys mm. Koski tl:n läheisyydessä sijainneeseen Åvikin lasitehtaaseen. Nuutajärvellä toimii ympärivuotisesti useita lasin ja taidekäsityön ammattilaisia, minkä lisäksi paikkakunnalla koulutetaan tulevia lasinpuhaltajia ammattiinsa.

Markku Salon Dooris-koira.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO. Näyttelyyn osallistuvat NuGOn taiteilijat Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

Nuutajärven lasikylä on myös matkailukohde, jossa voi seurata lasinpuhallusta puhaltajien työpäivinä sekä vierailla historiallisissa rakennuksissa, jotka on rakennettu varta vasten lasikylän tarpeisiin. Lasikylä on Museoviraston suojelema kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennettu ympäristö.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttely on avoinna 26.6.–30.9.18 Yrjö Liipolan taidemuseon aukiolojen mukaisesti. Avajaiset pe 29.6. klo 18.

 
Lisätietoja ja yhteystiedot:
Yrjö Liipolan taidemuseo 
Hämeentie 45, 31500 Koski Tl
+358 2 484 1969
www.koski.fi/taidemuseo
liipolanmuseo@koski.fi
 
 
Markku Salon veistoksia graniittimuurien
sisällä Somerolla.

Markku Salo graniittimuurien sisällä

Kun astut Someron kivimeijerin jyhkeiden graniittimuurien sisään, voit hyvällä syyllä todeta siirtyneesi toiseen maailmaan. Tunnelma on kuin muinaisten egyptiläisten pyramidien kammioissa. Markku Salo on yksi Kivimeijerin 10. näyttelyn taiteilijoista. Salo on asettanut näkyville myyttisen tilan vaatimusten mukaisesti myyttisiä teoksia, kuten Rotkon, Tuulen viemää ja Unen. Yhdeksän teoksen joukossa on sekä uusia että jo useita näyttelyitä kiertäneitä teoksia. Näyttely on 7 taiteilijan yhteisnäyttely. Mukana Salon lisäksi valokuvataiteilija Stefan Bremer, keraamikko Marika Jensen, valokuvaaja Panu Kaila, taiteilija Antero Kare, keraamikko Pirjo Lautiainen ja keraamikko Mari Pirkkanen.
 
Kivimeijerin taidekeskuksessa on runsaasti ohjelmaa kesän aikana. Muun muassa Markku Salon pronssityöskentelyä voi seurata ke 4.7.18.
 
Valolasipesä-näyttely 16.6.–19.8.2018

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Someron kivimeijeri, Turuntie 1034, 31530 Pyöli.
www.someronkivimeijeri.fi

 
 
Johannes Rantasalo mukana Taidegalleria Terttu Jurvakaisen kesänäyttelyssä

41. Kesänäyttely 2018 Maalauksia • veistoksia • lasitaidetta 17.6. – 31.8.2018

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Taidegalleria Terttu Jurvakainen
Nykäläntie 18, 91500 MUHOS
www.galleria.terttujurvakainen.fi
galleria@terttujurvakainen.fi

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti